Buitenschoolse kinderopvang, vakantiewerking en speelpleinwerking

Praktisch 

Jef-pas 

Zowel voor de buitenschoolse kinderopvang, vakantie- en speelpleinwerking heb je een Jef-pas nodig. Deze Jef-pas is gratis en staat garant voor: 

  • de registratie van de aanwezigheid 
  • de facturatie 
  • het fiscale attest 

De Jef-pas wordt opgestuurd via de post. Heb je deze nog niet ontvangen? Dan kan je kind wel deelnemen aan de activiteiten. Geef dan bij aankomst de datum door waarop je de pas hebt aangevraagd. 

Eens je jouw Jef-pas hebt ontvangen dien je deze steeds bij te hebben of een duplicaat hiervan. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om het kind correct te registeren via de Jef-pas. 

Ben je jouw Jef-pas verloren? Dan kan je een duplicaat aanvragen. Daarvoor betaal je 5 euro. 

TIP! Gebruik steeds een duplicaat van de Jef-pas om te vermijden dat deze verloren gaat. 

VRAAG HIER JOUW JEF-PAS AAN

Facturatie 

Je ontvangt maandelijkse een factuur via e-mail.

Sociaal tarief 

Het is mogelijk sociaal tarief aan te vragen voor zowel buitenschoolse kinderopvang, vakantiewerking en speelpleinwerking. Bekijk de voorwaarden voor dit tarief

Attest mutualiteit 

Een attest voor de mutualiteit hoef je niet in te dienen bij Huis van Jef. Als je ons je gegevens bezorgt, dan mailen we je een attest door. De gegevens bezorg je ons via onderstaande link. We kunnen wel pas een attest opmaken nadat de factuur betaald is. 

VRAAG EEN ATTEST AAN VOOR DE MUTUALITEIT 

Verzekering 

Tijdens de buitenschoolse kinderopvang zijn de kinderen verzekerd via de schoolverzekering voor lichamelijke ongevallen. Gemeente Evergem verzekert de kinderen op woensdagnamiddag tijdens de buitenschoolse kinderopvang, maar ook tijdens de vakantiewerking en speelpleinwerking. Dit voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.

Inclusieve vakantie- en speelpleinwerking

Binnen onze gemeente vinden we het belangrijk om onze speelpleinen en vakantiewerking inclusief te maken. Inclusief betekent voor ons dat alle kinderen erbij horen, mogen deelnemen en dit op elk moment. Anno 2023 slagen we hier gedeeltelijk in. Wat betekent dit in onze vakantie- en speelpleinwerking?

Reglement 

Als ouders bent u verantwoordelijk om ons reglement door te nemen. Je vindt het reglement bij Downloads.