Inclusieve vakantie- en speelpleinwerking

De vakantie- en speelpleinwerking in Evergem zijn 'inclusief'. Dit betekent dat alle kinderen erbij horen en mogen deelnemen. Onder inclusie verstaan we niet alleen kinderen met een beperking, maar elk kind die nood heeft aan extra ondersteuning.

Sinds 2008

De Evergemse speelpleinwerking is al sinds 2008 inclusief en kwam er op vraag van ouders.

Aangepaste begeleiding

Kennismakingsgesprek

Sommige kinderen hebben extra begeleiding nodig. Om te bepalen welke hulp jouw kind precies nodig heeft, komt een jeugdmedewerker eerst even langs bij je thuis. De jeugdmedewerker bepaalt dan samen met jou of jouw kind doorheen de hele dag begeleidt moet worden (‘een op een’) of enkel hulp nodig heeft waar nodig (‘oogje op’). In beide gevallen wordt gekeken hoe activiteiten aangepast kunnen worden zodat alle kinderen kunnen meespelen.

Inclusiefiche

Na de kennismaking vul je een inclusiefiche in met alle belangrijke informatie. Voor een optimale begeleiding krijgt je kind zoveel mogelijk dezelfde begeleider tijdens de week. Dat is helaas niet altijd mogelijk. Daarom is de inclusiefiche van groot belang. Zo beschikken de andere begeleiders ook over alle nodige informatie.

Aanwezigheid doorgeven

Voor de start van een vakantie geef je per mail de aanwezigheid van je kind door. Hierbij vermeld je de aanwezige speelblokken. Zo weten de jeugdmedewerkers op welke dagen extra begeleiding nodig is. 

Afspraak inplannen

Mag jouw kind ook naar de inclusieve vakantie- en of speelpleinwerking? Vul dan het contactformulier in om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Momenteel kan je geen afspraak meer inplannen voor de zomer. Alle plaatsen zijn ingenomen. Neem contact op met de medewerkers van Jeugd om verder af te spreken voor de andere vakanties.