Praktische info over de bibliotheek

Lid worden

Schrijf je gratis in aan het onthaal. Breng hiervoor je identiteitskaart mee.

Kinderen tot 12 jaar brengen een geldig identiteitsbewijs mee. Een lidmaatschap is persoonlijk. Breng de bibliotheek steeds op de hoogte als je gegevens wijzigen.

Wil je graag lid worden, maar ben je slecht te been? Dan kan je altijd 'Bib aan huis' proberen.

Lenen

Lenen is gratis. Je kan 20 stuks lenen per kaart. Je mag alles drie weken houden, in juli en augustus vier weken.

Ben je leerkracht en kom je met je klas naar de bib? Met de klaspas kan je 50 stuks lenen. De uitleentermijn is dan zes weken.

Terugbrengen

Tijdens de openingsuren kan je de materialen terugbrengen in Evergem, Ertvelde of Sleidinge. In Bibliotheek Evergem kan je ook buiten de openingsuren materiaal inleveren via de inleverbus aan de ingang. 

Verlengen

Je kan twee keer verlengen, tenzij het materiaal gereserveerd is door een andere lener.

VERLENG EEN BOEK

Te laat?

Breng je iets te laat terug, dan betaal je 0,15 euro per openingsdag per materiaal.

Bij een openstaande schuld van meer dan tien euro wordt je kaart geblokkeerd. Na betaling kan je opnieuw materialen lenen.

Geef je e-mailadres op aan het onthaal en ontvang een herinneringsmail drie dagen voor het verstrijken van je leentermijn.

Reserveren

Materiaal reserveren kost 0,50 euro. De bib verwittigt je als het gevraagde materiaal klaarligt. Je hebt twee weken de tijd om het af te halen.

Je kan alle materialen uit iedere Vlaamse bibliotheek aanvragen via interbibliothecair leenverkeer (IBL). Je betaalt hiervoor drie euro per stuk.

RESERVEER EEN BOEK

Verlies of beschadiging

De bibliotheekcollectie is waardevol. Draag er zorg voor. Controleer alles goed voor je het leent en meld beschadigingen aan een bibliotheekmedewerker.

Bij verlies of beschadiging betaal je een vergoeding ter waarde van het materiaal. Het materiaal wordt terug op je kaart geregistreerd tot je het bedrag betaald hebt.

Kopiëren, scannen en printen

Voor een zwart-witkopie/-print A4 betaal je 0,20 euro per kopie. Voor A3 betaal je 0,30 euro per kopie. Een scan kost je 0,20 euro.

Boekenverkoop

De bibliotheek koopt elk jaar veel boeken, dvd's, cd's, ... en voert ook heel wat af. Verouderde werken worden uit de collectie gehaald om plaats te maken voor nieuwe. Het afgevoerde materiaal is permanent te koop aan 1 euro.

 

Digitale kranten en tijdschriften

Als lid van de bibliotheek heb je gratis toegang tot de Gopress krantenkiosk. In de bibliotheek kan je hierin de dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen lezen. Thuis kan je alle artikels in het Gopress krantenarchief tot twee dagen geleden lezen.


GOPRESS-ARTIKELS LEZEN

Reglement