Openbaar vervoer (NMBS en De Lijn)

Bus en tram

Er zijn twee tramhaltes: 'Evergem Spoorwegstraat' en 'Evergem Brielken'. Je kan er tram 2 nemen. 

Daarnaast zijn er ook heel wat buslijnen die de gemeente doorkruisen: 55, 56, 551, 561, 563, 564, 565, 562, 681 en 952. Je kan ook een flexbus reserveren, dat doe je via Hoppin, T 0800 12 2 12, de website of de app (Apple App Store - Google Play). De flexbus brengt je naar de dichtste halte of naar een Hoppin-punt. Daar kan je dan een bus, tram of trein nemen. Heb je een beperking of ben je slecht te been? Geef dit zeker telefonisch door aan Hoppin. Dan kunnen zij je op maat helpen.

Alle info over de bus- en tramlijnen vind je op de website van de Lijn.

Trein

Op spoorlijn 58 (Gent-Eeklo) is er een op- en afstapplaats in Sleidinge en in Evergem. Op weekdagen rijdt de trein om het uur. Op zaterdag, zon- en feestdagen om de twee uur.

Alle info over de trein vind je op de website van de NMBS

Terugbetaling deel abonnement

De gemeente betaalt 22% van de abonnementskosten terug voor iedereen die een bus- of tramabonnement aankoopt (behalve bij de Omnipas 65+) en woonachtig is in Evergem. De gemeente betaalt ook een deeltje terug van het treinabonnement voor studenten die jonger dan 26 jaar en woonachtig te Evergem zijn. De korting is geldig op de schooltreinkaarten tweede klasse en de campuskaarten bij de NMBS.

Bus- of tramabonnement van De Lijn

  • Wanneer je in Evergem gedomicilieerd bent, hoef je niets te doen. De gemeente komt automatisch voor 22% tussen bij de aanvraag van het abonnement bij De Lijn.
  • Wanneer je ex-partner in een andere gemeente woont, maar je kind is gedomicilieerd bij jou in Evergem hoef je niets te doen. De gemeente komt automatisch voor 22% tussen bij de aanvraag van het abonnement bij De Lijn.
  • Wanneer je kind gedomicilieerd is bij je ex-partner die in een andere gemeente woont, dan dien je een aanvraag in bij de gemeente om te genieten van de korting. 
    We controleren de aanvraag met het Rijksregister en sturen dit door naar De Lijn. Zij sturen een factuur en het abonnement op naar de ouder die in Evergem woont. 

Treinabonnement van NMBS

  • Voor de NMBS moet je, voordat je het abonnement aankoopt, een attest afhalen bij de gemeente. Het attest wordt door de loketmedewerker afgeleverd en dit kan enkel op afspraak ( één van de ouders kan dit aanvragen zonder aanwezigheid van het kind).
    MAAK EEN AFSPRAAK
    Dit attest is één jaar geldig. Neem het attest mee wanneer je het abonnement aanvraagt bij de NMBS. Je hebt het attest, je elektronische identiteitskaart en een studiebewijs (18+) nodig om aan het stationsloket een 'moederkaart' aan te vragen. De moederkaart geeft je recht op een korting van 25%.