Blijf op de hoogte bij noodsituaties

Is er ergens een grote ramp, een zware brand, een overstroming of een ongeval met veel slachtoffers? Bij een noodsituatie wil je graag zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is. We informeren je van zodra wij over de juiste informatie beschikken via deze kanalen:

 • De website van Evergem
  www.evergem.be
 • De Facebookpagina van Evergem
  www.facebook.com/evergem
 • Via het callcenter
  Bij bepaalde noodsituaties wordt er een callcenter geopend. Dit kan niet onmiddellijk, we moeten eerst over voldoende correcte informatie beschikken, vrijwilligers oproepen en een vraag-antwoordlijst opmaken zodat zij correcte informatie kunnen geven.
  Het nummer wordt bekendgemaakt.
 • Via de pers
  De pers wordt steeds op de hoogte gebracht via persberichten en/of persconferenties.

Telkens er nieuwe informatie is, worden deze kanalen aangevuld.

 

Be-Alert

Be-Alert is het verwittigingssysteem van de Federale Overheid, om je te informeren over een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Evergem betaalt mee om het systeem te kunnen gebruiken.

Afhankelijk van de ernst van de situatie, kan Evergem via Be-alert jou binnen een bepaalde zone informeren over wat er aan de hand is, welke maatregelen je moet nemen en waar je meer info vindt. Je krijgt dan officiële en correcte informatie, direct vanuit eerste bron.

Het is niet zo dat je geïnformeerd wordt van zodra je ergens een alarm hoort afgaan in de Kanaalzone of wanneer de R4 verkeersvrij gemaakt wordt bij een zwaar verkeersongeval. Per situatie wordt afgewogen of Be-Alert al dan niet ingezet wordt. Dit is onder andere afhankelijk van de ernst van de situatie en hoe snel de gemeente op de hoogte gebracht wordt en over de juiste informatie beschikt.


SMS, telefoon of e-mail

Je kan een Be-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. Er is ook voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen, tegelijk op de hoogte te stellen. Be-Alertberichten worden verstuurd op basis van je adres of de locatie waar je je op dat moment bevindt. Zo kan je dus ook verwittigd worden over een noodsituatie aan zee, als je daar op vakantie bent.

Registreer je gratis op www.be-alert.be