Bel met een telefoonSTER

Het is vroeg donker, de feestdagen komen eraan, we moeten heel wat maatregelen nemen en we moeten onze sociale contacten beperken. Geen ideale mix voor wie alleen is of wie behoefte heeft om met mensen te praten. Onze telefoonSTERREN maken graag tijd voor een babbel met jou.

Voor acute problemen, depressie en angststoornissen naar aanleiding van de pandemie, kan je 24/7 bellen naar T 106 (Tele-Onthaal)

Iedereen die nood heeft aan een gesprek

Begin november lanceerden we een oproep naar vrijwilligers om mensen op te bellen die nood hebben aan een gesprek. Al meer dan 20 vrijwilligers meldden zich hiervoor aan. Zij hadden een intakegesprek met de coördinator, krijgen opleiding en begeleiding en kunnen nu aan de slag. Ze zitten te popelen om met jou een praatje te slaan.

Voel je je eenzaam? Wil je graag even je verhaal kwijt? Kijk je er naar uit om eens met iemand te kunnen praten? Heb je nood aan een luisterend oor? Neem dan contact op met de TelefoonSTER. Je hoeft niet bang te zijn, de vrijwilligers weten hoe ze het ijs moeten breken. Dankzij jouw telefoonSTER komt het gesprek wel op gang. 

IK WIL PRATEN MET EEN TELEFOONSTER

Samen staan we sterker

Onder de noemer #warmevergem nemen we heel wat acties om samen door de coronacrisis te geraken. Tijdens de wintermaanden, met lange, donkere avonden, hebben we meer dan anders nood aan een goeie babbel en wat gezelschap. Aarzel dus niet om je gegevens door te sturen. Samen staan we sterker, samen slaan we ons er doorheen.

We vragen enkel je naam en je telefoonnummer, meer gegevens hebben we niet nodig. Een van de telefoonSTERREN belt je dan op voor een eerste kennismaking. Jullie beslissen samen of er nog een vervolggesprek komt en wanneer en hoeveel je wil opgebeld worden.

Uitbreiding telefonische dienstverlening

Tijdens de eerste lockdown belden personeelsleden naar alle Evergemse 80-plussers. Ze vroegen hoe het met hen ging, of ze iets nodig hadden en of ze alle maatregelen goed begrepen hadden. Een deel van die 80-plussers wordt tot op vandaag nog steeds gebeld, omdat ze daar behoefte aan hebben. De personeelsleden bellen nu sinds kort ook naar 70-plussers.

Vrijwilligers

Ben je sociaal, meelevend en heb je een luisterend oor? Wil jij graag mensen opbellen die door deze coronacrisis geïsoleerd geraken? Dan word jij misschien wel onze nieuwe telefoonSTER.

Een babbel kan veel deugd doen, zeker voor wie niet veel mensen hoort of ziet. Als je je opgeeft als kandidaat, volgt er een intakegesprek met de coördinator. Als jij een geschikte STER bent, dan krijg je de nodige informatie en begeleiding vanuit de Sociale Dienst.

  • Je staat er niet alleen voor en er worden ook geen onmogelijke dingen van jou verwacht.
  • Je wordt voldoende begeleid en er is regelmatig een evaluatiemoment met alle bellers.
  • Je bepaalt zelf, in overleg met je gesprekspartner hoeveel keer en op welke tijdstippen je hem of haar belt.
  • Als vrijwilliger is het de bedoeling dat je vooral luistert naar je gesprekspartner. Als je voelt dat er nood is aan gespecialiseerde hulp, dan kan je doorverwijzen.

IK WORD TELEFOONSTER 

Gepubliceerd op donderdag 19 november 2020 19 u.