Stel je vraag aan onze seniorenconsulent

MAAK EEN AFSPRAAK MET HANNELORE

Tegen 2030 zal maar liefst een kwart van de bevolking 65-plusser zijn. Onze gemeente wil sterk inzetten op deze groeiende doelgroep. Veel senioren weten immers niet waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben.

Onze seniorenconsulent Hannelore Hillewig is het centraal aanspreekpunt voor alle Evergemse thuiswonende senioren. Zij informeert, adviseert en begeleidt de senioren in hun thuissituatie. Tijdens informatiesessies bij verenigingen wordt de ouderenwerking toegelicht.

Zoek je steun of hulp voor jezelf, je mama, papa, oma of opa? Hannelore toont je door de vele bomen het bos. Door een goede samenwerking met externe diensten, krijg jij of je familielid zorg op maat. Daarnaast legt Hannelore je uit welke voordelen of premies er bestaan.

Voorbeeld:
"Sinds de dood van haar echtgenoot zit Jeanine alleen thuis. Ze heeft vroeger nooit rekeningen moeten betalen en weet nu niet hoe je het best een overschrijving doet via de computer. Ze heeft slechte ogen en zou graag nog zelf naar de winkel gaan. Zou daar een oplossing voor bestaan? Daarnaast is ze op zoek naar interessante vrijetijdsbesteding, want zo alleen thuis zitten vindt ze maar niets"

Een gesprek met Hannelore in de drie grote dorpskernen

Hannelore ontvangt je graag in Ertvelde, Sleidinge en Evergem-Centrum. Je bent welkom met al jouw vragen. Maak een afspraak via T 09 216 05 00.

  • Administratief Centrum Ertvelde, Marktplein 2
  • Administratief Centrum Sleidinge, Sleidinge-Dorp 54
  • Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken, Hoeksken 29/A

Huisbezoeken

De seniorenconsulent doet ook huisbezoeken. Soms spoort ze op die manier verdoken kansarmoede bij ouderen op en kan ze dan de best geschikte hulp aanbieden.

Op zoek naar de zitdag voor de pensioenen?
Die is er ook!
De Rijksdienst voor Pensioenen heeft elke tweede maandag van de maand (behalve op feestdagen) een zitdag in het Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken. En dit van 13.30 tot 14.30 uur voor zelfstandigen en van 13.30 tot 15.30 uur voor werknemers.