Kindergemeenteraad

Wie zit er in de kindergemeenteraad?

De kindergemeenteraad bestaat uit leerlingen van de verschillende scholen in Evergem. Ze worden geholpen door de burgemeester, de schepen van jeugd, de schepen van participatie en een medewerker van Jeugd. Je vindt de namen van de kindergemeenteraadsleden hieronder.

Waar komt de raad samen?

De kindergemeenteraad komt drie keer per jaar samen in de raadzaal in het Administratief Centrum Evergem. Daar vergadert ook de gewone gemeenteraad. Dit is een groep volwassenen die verkozen is om alle inwoners van de gemeente te vertegenwoordigen. Zij komen elke maand samen. Ook de kinderen in de kindergemeenteraad werden verkozen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen van Evergem.

De vergaderingen van de kindergemeenteraad zijn niet openbaar.

Wat bespreken ze?

De kinderen stellen ideeën voor aan elkaar en bespreken die samen. De thema’s worden aangereikt door de leerlingen van de scholen. Zo kan bijvoorbeeld iemand aangeven dat een speelpleintje in de buurt aan vernieuwing toe is. De burgemeester, schepen van Jeugd en jeugdmedewerker helpen hierbij. Ze luisteren naar elkaar en zoeken samen naar de beste oplossing. Ook de gemeentediensten kunnen een idee voorstellen aan de kindergemeenteraad. Zo komen ze te weten hoe kinderen denken over hun idee.

Samenstelling

Contact en openingsuren

Huis van Jef

Gebouw
Huis van Jef
Adres
Guldensporenlaan 329940Evergem
T
09 218 81 71
Website
evergeminfo.be

Openingsuren

Vandaag

open 8.45 - 11.45 uur

Morgen

open 8.45 - 11.45 uur

We werken enkel op afspraak. Maak een afspraak.

T 09 218 81 71