Digitip

Heb jij een handige digitip om te delen? Stuur die naar ons door, wij verspreiden die via onze website, nieuwskrant Burggrave en nieuwsbrief. Dankjewel om mee te werken aan Evergem Digiklaar!

DEEL JE TIP

Digitips

Wifi aan- of uitschakelen?

Gebruik je soms een openbaar wifinetwerk? Wees dan voorzichtig met online betalen, het gebruiken van je wachtwoorden of andere gevoelige gegevens raadplegen. Hiervoor schakel je beter wifi uit, zo surf je op een 4G of 5G netwerk, die zijn in België heel veilig.

Openbare wifi is meer geschikt om iets op te zoeken, je weet immers nooit wie nog gebruik maakt van het netwerk.

Schermvergrendeling op je smartphone

Het is belangrijk om je smartphone goed te beveiligen. Dit doe je onder andere door altijd een schermvergrendeling in te stellen en nieuwe updates snel uit te voeren.

Noodnummers instellen

Wist je dat je de telefoonnummers van je familieleden kan instellen als noodnummer? Zo kunnen hulpverleners jouw familie makkelijk bereiken.

  • Apple: open de app 'gezondheid' - ga naar 'medisch ID' en druk op 'wijzig' - voeg het nummer van bijvoorbeeld je mama of broer toe
  • Android: open de app 'contacten' - ga naar 'groepen' en 'contacten voor noodgevallen' - druk op 'lid toevoegen'

Opgepast met linkjes

Krijg jij ook wel eens een link toegestuurd via e-mail of sms? Pas daar dan mee op. Ook als je een belangrijke e-mail krijgt waarin een link staat, zoek je dit beter rechtstreeks op. Zo ben je zeker dat de informatie klopt en word je geen slachtoffer van phishing.

Installeer de 112 app op je smartphone

De gratis app '112 BE' zorgt ervoor dat

  • je de brandweer, politie of ambulance kan bellen door op één icoontje te klikken.
  • je kan chatten als je niet (meer) kan praten.
  • hulpdiensten je smartphone altijd kunnen lokaliseren.
  • noodcentrales je smartphone kunnen laten rinkelen als je bewusteloos bent en de hulpdiensten je niet kunnen vinden.

Apps op je smartphone sorteren

Wist je dat je de apps op je telefoon kunt bundelen? Je kan verschillende mapjes aanmaken en ze een naam geven. In de mapjes verzamel je verschillende apps. Zo vind je je apps sneller terug. Maak bijvoorbeeld een mapje ‘sociale media’ om Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp te verzamelen.