Babbelbus

Afgelopen maanden reed de Babbelbus enkel van en naar het vaccinatiecentrum. Maar daar komt verandering in. De vijf vrijwilligers staan weer klaar om minder mobiele mensen uit hun isolement te halen.

We starten met de ontmoetingsdagen in het dienstencentrum en de winkelmomenten op vrijdag. In mei volgt de rest van het aanbod.

RESERVEER DE BUS

De Babbelbus zetten we in om minder mobiele senioren en mensen met een beperking samen te brengen en uit hun isolement te halen. Er is plaats voor 7 passagiers. De bus is ook aangepast aan rolstoelgebruikers.

Samen eten

Op dinsdag en donderdag haalt de Babbelbus mensen op om samen te eten. Op dinsdag gaan we eten in Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken en op donderdag in het Woonzorgcentrum Ten Oudenvoorde.

Samen naar ontmoetingsnamiddagen

Op woensdag kan je deelnemen aan de ontmoetingsnamiddag in Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken. Ook voor bijzondere activiteiten kan je met de Babbelbus naar het dienstencentrum.

Boodschappen doen

Op vrijdag brengt de bus de deelnemers naar de supermarkt om samen boodschappen te doen. Er is voldoende begeleiding om te helpen bij het op- en afstappen en bij de boodschappen zelf. 

In de voormiddag winkelen we in Ertvelde, in de namiddag in Evergem-Centrum.

Voorwaarden

  • minimum 70 jaar
  • minder mobiel of onvoldoende zelfredzaam

Procedure

Reserveren voor de bus of een maaltijd kan digitaal, via Evergem Info: T 09 216 05 00 of in Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken.

Bedrag

  • Babbelbus: 1 euro (heen en terug)
  • Maaltijden: 7 euro (soep, hoofdgerecht, dessert en water of tafelbier)

 

Meer info

De bus werd gesponsord door Evergemse horecazaken en bedrijven.