Zwerfvuilactie in Belzele op 23 maart

Op zaterdag 23 maart is er de grote zwerfvuilactie ‘Evergem houdt het proper, iedereen helpt’. We ruimen allemaal samen zwerfvuil op. Deze keer vindt de actie plaats in Belzele. Strijd je mee tegen het zwerfafval? Tien deelnemers maken kans op een filmticket voor Cinema Westside.

Afspraak om 9 uur aan Ontmoetingscentrum De Lieve (Belzeelsestraat 27). Samen met zwerfvuilmeters en -peters, vrijwilligers, verenigingen, bewonersgroepen, adviesraden en bedrijven houden. We grote kuis in de omgeving. We verzamelen alle afval om 12 uur. Daarna praten we bij met een hapje en een drankje. Onder de deelnemers verloten we tien filmtickets voor Cinema Westside. Laat je weten of je meehelpt? Dan zorgen wij voor materiaal en een versnapering. Inschrijven kan tot dinsdag 19 maart.

SCHRIJF MIJ IN VOOR DEZE ACTIE

 

Zelf een actie organiseren

Je kan ook je eigen actie organiseren, individueel of in groep. Kies zelf een datum en een locatie. Geef je actie door en krijg gratis materiaal ter beschikking. Dat materiaal kan je reserveren bij Dienst Milieu en op een afgesproken tijdstip afhalen in het Gemeentelijke Magazijn (Oostveld 2).

Op de website van Mooimakers kan je op een plan aanduiden welk gebied jij mooi maakt. Zoek een gebied in je buurt en ga aan de slag.

MELD JE EIGEN ZWERFVUILACTIE

Gezocht: zwerfvuilpeters of -meters

Een dertigtal vrijwilligers, de zwerfvuilpeters en -meters, trekken regelmatig op pad om zwerfvuil op te halen in hun buurt. Het is helaas vaak dweilen met de kraan open, want het duurt soms niet lang voor er opnieuw afval ligt. De vrijwilligers vergaderen drie keer per jaar.

Wil je ook zwerfvuilpeter of -meter worden? Super! Je krijgt afvalzakken, handschoenen, een fluohesje en een afvalgrijper. Het opgehaalde zwerfvuil geef je mee bij de wekelijkse ophaalrondes.

IK WIL ZWERFVUILMETER OF -PETER WORDEN

 

Sluikstort of zwerfvuil gespot?

Merk je ergens sluikstort of zwerfvuil op, dan kan je dit melden. De werkmannen ruimen het afval binnen de twee werkdagen op.

IK WIL ZWERFVUIL OF SLUIKSTORT MELDEN

 

Gepubliceerd op maandag 18 februari 2019 11 u.