Zorgbedrijf Meetjesland is beste zorgwerkgever van 2021

Dikke proficiat aan Zorgbedrijf Meetjesland! Het zorgbedrijf is verkozen tot beste zorgwerkgever van 2021. Het zorgbedrijf is een samenwerking tussen Evergem, Maldegem en Nevele. Ondanks het heftige en best moeilijke Covid-jaar, werd er toch veel gerealiseerd.

PERSTEKST ZORGBEDRIJF MEETJESLAND

2020 was een heftig jaar voor iedereen, ook en vooral in de zorgsector. Ook de medewerkers van Zorgbedrijf Meetjesland hebben moeilijke momenten moeten doorstaan. Toch is er veel gerealiseerd in het jonge zorgbedrijf, opgericht in 2018 door de OCMW’s van Evergem, Maldegem en Deinze (Nevele), en werd de samenwerking verder uitgediept. Deze inspanningen worden nu gewaardeerd door de verkiezing tot ‘zorgwerkgever van het jaar’ 2021 .

De award ’Zorgwerkgever van het jaar’ 2021 is een initiatief van het Mediahuis Zorg Magazine en wordt binnen de zorgsector zeer gewaardeerd. De vorige laureaat was AZ Alma in Eeklo. Het Mediahuis geeft jaarlijks 10 awards uit aan zorgorganisaties die zich inschrijven voor de wedstrijd. Enkele categorieën : ‘zorgpersoonlijkheid van het jaar’, ‘intern project van het jaar’, ‘mooiste branding van het jaar’ of ‘(andere) zorgorganisatie van het jaar’ - waarvoor het zorgbedrijf trouwens in 2018 genomineerd werd dankzij de Senioren onder de Toren: groepswonen voor senioren in Adegem en Kleit (Maldegem).

Voor 2021 mikte Zorgbedrijf Meetjesland op de hoofdprijs, de award ’Zorgwerkgever van het jaar’ 2021, voor de zorgorganisatie die momenteel uitblinkt als beste werkgever. Op donderdag 29 april werden alle laureaten aangekondigd en werden de winnaars gehuldigd via een livestream-uitreiking vanuit de Minard Schouwburg te Gent.

Er werden 113 kandidaatsdossiers ingediend. In de categorie ‘zorgwerkgever van het jaar’ won Zorgbedrijf Meetjesland de award. Zorgbedrijf Meetjesland mag zich in 2021 dé Zorgwerkgever van het Jaar noemen. Een heuse prestatie als je weet dat de twee andere genomineerden UZ Gent en UZ Brussel waren. HR-directeur Nathalie Thienpont van het zorgbedrijf mocht de hoofdprijs ontvangen uit de digitale handen van eerste minister Alexander De Croo.

Volgens Piet Vanwambeke, algemeen directeur, blonk Zorgbedrijf Meetjesland uit tussen de andere dossiers voor zijn waardegedreven personeelsbeleid: ““Het zit hem soms in kleine dingen. We zijn ervan overtuigd dat alle kleine initiatieven en de blijken van waardering die we dag in, dag uit naar onze medewerkers toe uiten, ook in corona-tijden, wel degelijk het verschil maken. Vergeet tenslotte niet: het geheel is meer dan de som der delen. Zorgbedrijf Meetjesland is geografisch heel uitgestrekt, maar we slagen er toch in verbondenheid en samenhorigheid te creëren bij onze medewerkers van de verschillende diensten en woonzorgcentra, en dat ook extern uit te stralen. We zijn één bedrijf en we geloven in onze kracht van samenwerken, die gebouwd is op onze missie en vijf waarden. En in onze dagdagelijkse praktijk proberen we dan ook zo goed mogelijk hiernaar te handelen. Een omwenteling naar een waardegedreven personeelsbeleid is dan ook wat ons onderscheidt.”

Als winnaar van de titel ‘Zorgwerkgever van het jaar 2021’ mag Zorgbedrijf Meetjesland niet alleen de award mee naar huis nemen, maar mag het bovendien een jaar lang in hun interne en externe communicatie gebruik maken van deze titel. Die titel geeft alle medewerkers en ook de bestuurders van het zorgbedrijf de motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan en om samen, als groep, verder te werken aan een waarderend personeelsbeleid. ‘Tevreden medewerkers zijn een uithangbord voor de organisatie, maar zorgen vooral voor tevreden bewoners en klanten’, aldus Patrick Huyghe, voorzitter van de raad van bestuur van het zorgbedrijf.

Gepubliceerd op donderdag 29 april 2021 0 u.