Zorg voor extra veel leesplezier tijdens de Voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Van 21 tot 29 november is het Voorleesweek. In die week zet 'Iedereen Leest' graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Doe jij ook mee? Bekende auteurs lezen ook voor op Facebook. Geniet ervan!

Het thema dit jaar is ouderbetrokkenheid want ‘Lezers maak je samen’. Als ouder ben je immers van cruciaal belang voor de leesopvoeding van je kind. Maar je staat er niet alleen voor. Je kan steeds terecht in de bib voor leuke verhalen en tips. Bij downloads vind je een hele boekenlijst om uit voor te lezen. 

Auteurs lezen voor op Facebook

Uiteraard wordt er ook digitaal voorgelezen! We sluiten elke dag van de Voorleesweek om 17 uur af met een fijn voorleesmoment. Neem een dekentje, zet een kopje thee en zet je er gezellig bij! Onder andere Leo Timmers, Ruth Verstraeten, Danny De Vos en Joke van Leeuwen lezen voor uit eigen werk. De andere namen worden later nog bekendgemaakt.

Facebookpagina Iedereen leest

  • Zaterdag 21 november: Peter Gaudesaboos - Stad
  • Zondag 22 november: Leo Timmers - Waar is de draak?
  • Maandag 23 november: Ruth Verstraeten - De kindervleesfabriek
  • Dinsdag 24 november: Danny De Vos - De onbekende
  • ...

De bib leest voor

Tijdens de eerste lockdown las de bib wekelijks zelf ook verhaaltjes voor voor het slapengaan. Je kan deze nog steeds online bekijken en beluisteren. Hieronder het verhaaltje: 'Buurman leest een boek'. 

BEKIJK DE ANDERE VERHAALTJES

Veel (voor)lees- en luisterplezier!

MEER INFO OVER DE VOORLEESWEEK

Gepubliceerd op donderdag 19 november 2020 16 u.