Zo kan je je eBox deactiveren

Meer en meer overheidsdiensten gebruiken de digitale brievenbus van eBox om documenten naar jou te sturen. Dat kan gaan over boetes, belastingen, subsidieaanvragen ... Eens aangesloten krijg je die brieven niet meer op papier. Sommige mensen zijn voorstander, anderen vinden het niet gemakkelijk.

Wat is eBox?

eBox is je persoonlijke elektronische brievenbus bij de overheid. Je kan er documenten van de aangesloten overheidsdiensten digitaal beheren. Als je je eBox activeert, kies je ervoor om alle communicatie van de aangesloten overheidsdiensten enkel nog digitaal te ontvangen. Je krijgt dan geen papieren brieven meer in je brievenbus.

Ook Evergem stuurt documenten naar je eBox.

Zo kan je je eBox deactiveren

In 2021 hebben veel Belgen hun eBox voor het eerst geactiveerd. Vaak om hun vaccinatie te regelen of hun coronacertificaat aan te vragen. Misschien heb je dat toen ook gedaan? Een grote groep inwoners vindt deze manier van werken interessant.

Als je spijt hebt over deze beslissing, kan je je eBox deactiveren.

VOLG DAN DIT STAPPENPLAN

Hulp nodig?

Wil je graag leren hoe eBox werkt? Of heb je hulp nodig met het stappenplan? Kom eens langs in een Digipunt. Onze digihelpers helpen je graag verder.

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2024 14 uur