Zitdag wijk-werken

Omwille van corona vinden er momenteel geen fysieke zitdagen plaats. De diensten zijn wel steeds telefonisch bereikbaar T 0476 99 89 72 of per mail emmie.vdab@welzijnsband.be

Wijk-werken is de opvolger van het vroegere PWA. Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB of ben je een leefloongerechtigde en voel je je niet klaar om in het gewone arbeidscircuit aan de slag te gaan? Dan kom je misschien in aanmerking voor wijk-werken.

Via wijk-werken voer je enkele uren per week klusjes uit bij iemand thuis of in een school, gemeente, OCMW, vzw, niet-commerciële vereniging of land- en tuinbouwbedrijf. Je mag maximum 60 uur per maand en 630 uur per jaar klussen. Daarna zet je een volgende stap in je traject naar werk.

Zitdag in Evergem

Wekelijks op woensdag van 8.45 tot 11.45 uur en van 14 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur, in het Administratief Centrum Sleidinge (Sleidinge-Dorp 54)

Voorwaarden

Om te wijkwerken, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Je woont officieel in Vlaanderen
  • Je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB of bent een leefloongerechtigde
  • Je voelt je niet klaar voor een job in het gewone arbeidscircuit
  • Je wil je vaardigheden bijschaven
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken

Voor meer informatie kan je terecht bij een maatschappelijk werker tijdens een van de zitdagen of op www.vdab.be/wijk-werken.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Administratief Centrum Sleidinge