Zes straten afgesloten door werken

In augustus is er een huisaansluiting in de Hoge Avrijestraat en in de Hovenierstraat, wordt het voetpad in de buurt van het psychiatrisch centrum vernieuwd en zijn er dakwerken in Akkerken. In de Eeklostraat en Molenwegel voert de Watergroep werken uit. De straten worden afgesloten.

Hoge Avrijestraat

In de week van 19 augustus vinden er werken plaats ter hoogte van Hoge Avrijestraat 5 (A, B en C). Deze woningen worden aangesloten op de riolering.

De aannemer moet een sleuf maken door de rijweg, daarom wordt dat deel van de straat afgesloten voor alle verkeer. Het doorgaand verkeer kan omrijden via de Kauwstraat.

Hovenierstraat 

In de week van 19 augustus worden 3 woningen in de Hovenierstraat aangesloten op het rioleringsnet. Het zijn de woningen met huisnummers 74, 76 en 78. Ter hoogte van het kruispunt met de Reibroekstraat.

De werken starten op maandag 19 augustus en duren tot vrijdag 23 augustus. Er is een omleiding voor zien via Reibroekstraat – Kapellestraat – Droogte – Hoevestraat.

Tijdens de werken wordt de Hovenierstraat ter hoogte van het kruispunt afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. Ter hoogte van het kruispunt zal er ook hinder zijn in de Reibroekstraat, maar het verkeer kan wel door.

Langendam

In Langendam, ter hoogte van het psychiatrisch centrum, wordt binnenkort een voetpad heraangelegd. Deze werken waren reeds voorzien in januari, maar zijn dan uitgesteld omdat er dan ook werken waren aan de spoorlijn.

Het voetpad wordt aangelegd tussen 6 en 23 augustus en zullen ongeveer 5 dagen duren.
Om de werken vlot en veilig uit te voeren, wordt Langendam afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds door.

Het doorgaand verkeer moet omrijden via de Mithremstraat – Hooiwege – Sleidinge-Dorp – Weststraat.

Akkerken

Op 12, 13, 14 en 19 en 20 augustus worden er werken uitgevoerd aan de woning Akkerken 1. Omdat er een kraan en een container geplaatst worden, sluiten we de straat af voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds door.

Tijdens de werken mag het verkeer in beide richtingen in de straat rijden, zo blijven alle woningen bereikbaar.

Eeklostraat en Molenwegel

Van 19 tot en met 30 augustus voert een aannemer in opdracht van De Watergroep werken uit in de Eeklostraat en Molenwegel. Een deel van Molenwegel wordt dan afgesloten voor alle verkeer en in de Eeklostraat is er beurtelings verkeer.

In de Eeklostraat kan het verkeer nog door, maar Molenwegel wordt vanaf de Eeklostraat tot aan huisnummer 5 afgesloten voor alle verkeer.

Er is een omleiding via Eeklostraat – Kortestraat – Garenstraat – Molenstraat.

Gepubliceerd op donderdag 25 juli 2019 15.51 u.