Zadenbib

Je kan gratis groenten- en plantenzaden ruilen in de bib. Het principe is simpel: je neemt maximum 3 zakjes zaden mee, bij voorkeur in ruil voor zelf geoogste zaden.

  • surf naar mijnzadenbib.be
    De eerste keer maak je een account aan, dat kan via de tablet in de bib.
  • klik op Zadenbib en selecteer de zaden die je meeneemt

Verken onze online zadencatalogus en kom de zaden in Bibliotheek Evergem afhalen.

Het enige wat we vragen, is dat je probeert om zelf zaden te oogsten van de planten in je tuin en die aan de bib schenkt. Onze enthousiaste vrijwilligers verdelen die in zakjes.

Stekjesbib

Heb je thuis stekjes van verschillende planten? Breng ze dan naar Bibliotheek Evergem. Je kan er gratis stekjes meenemen om zo je huis of tuin op te fleuren. Als je zelf stekjes hebt, ontvangen de medewerkers van de bib die graag in ruil. Schrijf de naam van het plantje op en plaats ze in de Stekjesbib. De stekjes mogen zowel van binnen- als buitenplanten zijn. Belangrijk is dat het om een volwaardig stekje gaat.

Tuinvragen?

Via tuinvragen op mijntuin.org kan je vragen stellen aan ervaren tuiniers en zadenoogsters. Staat er een mooie plant in je tuin, maar weet je niet wat het is? Publiceer een foto en doe een beroep op de kennis van anderen.

In de zadencatalogus van Bibliotheek Evergem¬†staat bij elke plant heel wat nuttige info die je makkelijk kan aanvullen met je eigen kennis, ervaring en foto’s. Na het zaaien voeg je met een muisklik de planten toe aan jouw tuin.