Zadenbib

Je kan ook gratis groenten- en plantenzaden ruilen in de bib. Als lid van mijntuin.org kan je jouw uitlening registreren. Registreer je uitleningen op de tablet in de bib of vraag hulp aan de infobalie. Er is geen uitleentermijn en er zijn geen boetes.

Verken onze online zadencatalogus en kom naar de bibliotheek in Evergem-Centrum om zaden te lenen en te schenken. Je kan maximaal 3 zadenzakjes lenen. Het enige wat we vragen, is dat je probeert om zelf zaden te oogsten van de planten in je tuin en die aan de bib schenkt. Onze enthousiaste vrijwilligers verdelen die in zakjes om in de bib te installeren.

 

Tuinvragen?

Via tuinvragen op mijntuin.org kan je vragen stellen aan ervaren tuiniers en zadenoogsters. Staat er een mooie plant in je tuin, maar weet je niet wat het is? Publiceer een foto en doe een beroep op de kennis van anderen.

In de zadencatalogus van bibliotheek Evergem-Centrum staat bij elke plant heel wat nuttige info die je makkelijk kan aanvullen met je eigen kennis, ervaring en foto’s. Na het zaaien voeg je met een muisklik de planten toe aan jouw tuin.