Word donor want #onsdorpgeeft

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in Evergem. In Evergem is 3,84% donor. Dat is mooi. Maar het kan nog beter.

Samen kunnen we Rode Kruis-Vlaanderen helpen om tegen eind dit jaar het aantal donoren in Vlaanderen op te trekken naar 4%. Laat zien dat we een vrijgevige gemeente zijn en word ook donor. Want #onsdorpgeeft.

Omdat jij of je buurman het misschien ooit nodig heeft

Wist je dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dat geldt dus ook voor jou of je buurman. Op dit moment geeft maar 3% van alle Vlamingen bloed-, plasma- of bloedplaatjes. En daar wil Rode Kruis-Vlaanderen verandering in brengen. Als in 2020 4% van de bevolking doneert, dan zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Hoeveel geven wij?

Het Rode Kruis roept elke stad en elk dorp op om er samen voor te zorgen dat we dat extra procent halen. Vandaag telt Evergem 3,84% donoren. Dat is mooi, maar het kan altijd beter. Help jij mee om van Evergem het vrijgevigste dorp te maken? Kom dit jaar minstens 1 keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven. Vraag familie of vrienden of ze mee willen doneren om zo naar 1% meer bloed-, plasma- en bloedplaatjes te gaan in Vlaanderen. 

Bekijk de data

Gepubliceerd op dinsdag 28 januari 2020 14.13 u.