Werken aan de waterleiding in Sleidinge

De Watergroep voert werken uit aan de waterleiding in Sleidinge-Dorp. Die werken zijn nodig omdat er bij sommige Sleidingenaars bruin water uit de kraan komt. Enkele inwoners hebben ook last van drukverschil. De werken duren iets meer dan een jaar.

De buizen moeten vervangen worden. Door de werken blijft de waterbevoorrading gegarandeerd van het waterproductiecentrum van Kluizen naar de watertoren. Hieronder vind je de planning tot aan de zomervakantie

Deel 1: werken in de Kerkstraat

  • Tijdens de paasvakantie werkt de aannemer in de Kerkstraat.¬†Aan het kruispunt Kerkstraat - Hooiwege komt er een sleuf dwars over de rijweg.
  • Auto's kunnen het kruispunt niet over. Alle verkeer op de N456 blijft mogelijk. Er is een omleiding via Oostveld - Meersstraat.

Deel 2: werken op de N456 vanaf de kerk tot aan de Kerkstraat

  • Van maandag 19 april tot de tweede helft van mei werkt de aannemer vanaf de kerk tot aan het kruispunt N456/Kerkstraat.
  • Er is dan eenrichtingsverkeer voor auto's in de werfzone. Enkel het verkeer richting Lembeke blijft mogelijk. Voor al het andere verkeer is er een omleiding via Mithremstraat - Langendam - Wurmstraat.
  • Voetgangers en fietsers kunnen nog steeds door. Op de plaats van de werf moeten de fietsers even afstappen.

Het is belangrijk dat je als automobilist de omleidingsweg volgt, zo kom je niet in de problemen. In het voorjaar zijn er ook nog werken door Aquafin in Houtkant. Hierover communiceren we later.

Deel 3: werken op de N456 van Kerkstraat tot Mithremstraat

  • In deze fase is het stuk tussen Kerkstraat en Mithremstraat aan de beurt. De werken duren tot het bouwverlof.
  • Het eenrichtingsverkeer richting Lembeke en de omleiding blijven van toepassing.
  • Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen door.

Samen met Politiezone Assenede-Evergem houden we de werfzone en de omleidingsweg in de gaten. We nemen indien nodig extra maatregelen om de veiligheid te garanderen.

Volg het verloop op evergem.be/waterleidingsleidinge

De duur van de werken is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gepubliceerd op vrijdag 19 maart 2021 10 u.