Wegen- en rioleringswerken in Houtkant

Vanaf maandag 8 november voert Aquafin werken uit aan de collector in Sleidinge. De werken verlopen in verschillende fases, waar nodig is er een omleiding voorzien. De omwonenden ontvingen hierover een bewonersbrief.

Collector Aquafin

Een collector (of verzamelriool) is een grote rioolbuis die het afvalwater van het gemeentelijke rioleringsstelsel opvangt en naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie brengt. Deze bevindt zich in de vroegere bedding van de Eekskensmolenbeek en loopt van Lovendonk tot Oostveld. De aannemer werkt voornamelijk in Houtkant en ter hoogte van het pompstation in Lovendonk. In Houtkant legt hij ook de volledige openbare ruimte opnieuw aan, daar hebben de rioleringswerken een grote impact.

In een eerste fase wordt er gewerkt ter hoogte van kruispunt Houtkant/Oostveld en kruispunt Houtkant/Kaaistraat.

Verschillende fases

  • Maandag 8 november
    Kruispunt Houtkant/Oostveld wordt deels ingenomen. Het verkeer kan nog beurtelings passeren.
  • Maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 november, telkens tussen 9 en 17 uur
    Werken ter hoogte van het kruispunt Kaaistraat/Houtkant. Vanuit Houtkant kan je de Kaaistraat niet bereiken. Het stuk tussen Sleidinge-Dorp en Houtkant wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog door.
  • Maandag 22 november
    Kruispunt Houtkant/Oostveld wordt volledig afgesloten. De omleiding verloopt via Oostveld – Kerkstraat – Sleidinge-Dorp. De Kaaistraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Het kruispunt wordt ongeveer een maand afgesloten voor alle verkeer.
Gepubliceerd op donderdag 28 oktober 2021 0 u.