Wandelen

Evergem telt een heleboel fiets- en wandelroutes. Je vindt de plannetjes hieronder. De routes zijn gebundeld in een handige kaart met de belangrijkste Evergemse monumenten en bezienswaardigheden. Je vindt deze kaarten ook in het toeristisch infopunt in Bibliotheek Evergem.


Wandelen langs trage wegen of in koppelingsgebieden

Er zijn heel wat mooie koppelingsgebieden, ideaal voor een wandeling of om te fietsen of te joggen. Langs de vele trage verbindingswegen wandel je veilig, weg van het autoverkeer.

  • blijf op de paden
  • hou honden aan de leiband en neem een hondenpoepzakje mee
  • neem je afval mee

Samen wandelen of 10.000 stappen zetten 

Geen zin om alleen op pad te gaan? Je kan ook meestappen met een club, als deelnemer van de Vierdezaterdagwandelingen of met vrienden. Doen! Want ... elke stap telt!

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd … Bij Donwloads vind je enkele korte wandelingen om aan je 10.000 stappen te komen.


Wandelen met gids

De Kommandantur in Ertvelde (WO I)

Naar aanleiding van de herdenking van WOI, werd de groepswandeling 'De Kommandantur in Ertvelde' uitgebracht. Je kan de route hieronder downloaden. 

Aan de hand van de brochure maak je kennis met de stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog. Gebouwen en locaties waar je doorgaans achteloos voorbij stapt, verbergen soms een onverwachte geschiedenis. Heel wat gebouwen werden tijdens de Eerste Wereldoorlog ingepalmd door de Duitse bezetter. 

Wil je die route met een gids doen? Dan krijg je naast de info ook nog een heleboel anekdotes.

Prijs: 40 euro (voor een groep tot 20 personen).

IK WIL DEZE WANDELING DOEN MET EEN GIDS

Wippelgem door Vossenogen

Zanger Luc De Vos zette Wippelgem op de kaart in heel Vlaanderen. In zijn columns en romans vertelde hij soms lyrisch, soms kritisch over zijn dorp aan de Burggravenstroom waar hij zijn jeugd doorbracht en waar hij de inspiratie vond voor onsterfelijke liedjes, zoals Mia en Anja. De vijf kilometer lange wandeling 'Vossenogen' geeft je een beeld van Wippelgem, een dorp in volle transformatie met erfgoed dat nieuwe bestemmingen krijgt en een omgeving waarin natuur en industrie een nieuw evenwicht zoeken.

Geniet van deze mooie en boeiende belevingswandeling, alleen of in groep, met kundige uitleg van een Meetjeslandse gids of met deze brochure als leidraad in de hand.

Prijs: 40 euro (voor een groep tot 20 personen).

IK WIL DEZE WANDELING DOEN MET EEN GIDS

Erfgoedwandeling in Kerkbrugge - Langerbrugge

Dit kanaaldorp herbergt enkele historische gebouwen met een interessant verleden: kastelen waarvan één al in de 14e eeuw vermeld werd, een 150 jaar oude school, industriële archeologie met de hoogste schoorsteen van het land, een station zonder treinen, een cité-jardin uit 1928 en een parkgebied met de contouren van een verdwenen velodroom. Een gids neemt je graag gedurende twee uren mee doorheen deze verrassende dorpskern.

Prijs: 40 euro (voor een groep tot 20 personen).

IK WIL DEZE WANDELING DOEN MET EEN GIDS


Nog meer begeleide wandelingen

Je kan ook onze molens, het Kasteel van Wippelgem, de haven, het waterspaarbekken, de brouwerij Van Steenberge, de kerk van Wippelgem en het mottekasteel bezoeken met een gids.

TOON MIJ DE ANDERE BEGELEIDE WANDELINGEN