Wandelen

Evergem telt een heleboel fiets- en wandelroutes. Je vindt de plannetjes hieronder. De routes zijn gebundeld in een handige kaart met de belangrijkste Evergemse monumenten en bezienswaardigheden. Je vindt deze kaarten ook in het toeristisch infopunt in Bibliotheek Evergem.

Wandelen langs trage wegen of in koppelingsgebieden

Er zijn heel wat mooie koppelingsgebieden, ideaal voor een wandeling of om te fietsen of te joggen. Langs de vele trage verbindingswegen wandel je veilig, weg van het autoverkeer.

  • blijf op de paden
  • hou honden aan de leiband en neem een hondenpoepzakje mee
  • neem je afval mee

OVERZICHT KOPPELINGSGEBIEDEN

TRAGE WEGEN

Samen wandelen

Geen zin om alleen op pad te gaan? Je kan ook meestappen met een club of met vrienden.

Vierdezaterdagwandelingen (maandelijkse wandeling)

Wandelplus (maandelijkse wandeling met senioren)

Elke stap telt (dagelijks voldoende stappen voor een gezond leven)

Sportclubs op de Verenigingengids

WO I-wandeling

Naar aanleiding van de herdenking van WOI, werd de groepswandeling 'De Kommandantur in Ertvelde' uitgebracht. Je kan de route hieronder downloaden. 

Aan de hand van de brochure maak je kennis met de stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog. Gebouwen en locaties waar je doorgaans achteloos voorbij stapt, verbergen soms een onverwachte geschiedenis. Heel wat gebouwen werden tijdens de Eerste Wereldoorlog ingepalmd door de Duitse bezetter. 

Wil je die route met een gids doen? Dan krijg je naast de info ook nog een heleboel anekdotes. Prijs: 40 euro.

IK WIL DEZE WANDELING DOEN MET EEN GIDS

Vossenogen

Zanger Luc De Vos zette Wippelgem op de kaart in heel Vlaanderen. In zijn columns en romans vertelde hij soms lyrisch, soms kritisch over zijn dorp aan de Burggravenstroom waar hij zijn jeugd doorbracht en waar hij de inspiratie vond voor onsterfelijke liedjes, zoals Mia en Anja. De vijf kilometer lange wandeling 'Vossenogen' geeft je een beeld van Wippelgem, een dorp in volle transformatie met erfgoed dat nieuwe bestemmingen krijgt en een omgeving waarin natuur en industrie een nieuw evenwicht zoeken.

Geniet van deze mooie en boeiende belevingswandeling, alleen of in groep, met kundige uitleg van een Meetjeslandse gids of met deze brochure als leidraad in de hand.

IK WIL DEZE WANDELING DOEN MET EEN GIDS

Tip: stippel je route uit via afstandmeten.nl