Vorming: Het tapijt van Assenede of het tapijt van Floris Ende Blanchefloer

Diederic van Assenede schreef 750 jaar geleden een 3974-verzen-tellend liefdesgedicht 'Floris ende Blancefloer'. De erfgoedvereniging vzw HALLEKIN uit Assenede startte een ambitieus borduurproject waarbij het 750 jaar oude liefdesverhaal in 85 verhaaltaferelen wordt geborduurd op een 100 meter lang wandtapijt. Tientallen borduursters borduren met gekleurde wol op Vlaams linnen de amoureuze perikelen van Floris, een Saraceense kroonprins en Blancefloer, een christelijk slavenmeisje. Een verboden liefde waarbij uiteindelijk echte liefde alle moeilijkheden overwint.

Prof. Dr. Jozef Janssens licht de historiek van het verhaal, de gebruikte methodes en materialen voor het borduurwerk toe.

Prof. Jozef Janssens, doctor in de Germaanse filologie, specialiseerde zich in de middeleeuwse cultuur. Hij is emeritus hoogleraar Cultuurgeschiedenis en Geschiedenis van de middeleeuwse, Nederlandse en Europese literatuur aan de K.U.Brussel. Hij publiceerde verschillende werken over de middeleeuwse letterkunde en geschiedenis.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Inschrijven

Contact

Organisatie

Gemeentebestuur Evergem