Vorming: ontspannen met dans en muziek

Zittend en/of dansend je gedachten en je lichaam volledig laten inpalmen door de muziek… Het ritme voelen, de melodie volgen je bewegen en de stress voelen wegebben. Regelmatig op een dag een paar minuten ontstressen, geven een ontspannen mens.

Belangrijk zijn vlotte kleding èn een paar warme kousen: je ontspant op kousenvoeten of blote voeten.

Onder begeleiding van Gerda Merckx:

"Ik ben 62 jaar, heb al 18 jaar CVS en sinds enkele jaren fybromialgie, rugproblemen en concentratieproblemen. Ik volgde de OLK-revalidatie bij de pijnkliniek, daarna de rug-en nekrevalidatie en daarna de instructies voor Graded Activity-training in het Alma in Eeklo. Ik heb tijdens de fysieke oefeningen daar dikwijls gedacht : ik kan me niet ontspannen want dit is zo saai, zo deprimerend en confronterend. Als ervaringsdeskundige bij mezelf weet ik hoe ik op een voorzichtige manier mensen kan helpen hun spieren weer op een aangename manier te voelen en te activeren door ze te ontspannen.

Muziek, zang en ritme is sinds mijn tienerjaren een troost geweest en ontspanning, en nu nog. Het maakt me opnieuw opgewekt en meer ontspannen na moeilijke momenten of voorkomt dat ik ga stressen. Zelfs zittend of liggend kan je je spieren en je gedachten volledig laten inpalmen door de muziek, het ritme voelen, de melodie volgen en tot ontspanning komen. Elke mens kan daarvoor de muziek kiezen waarbij men zich het beste voelt.

Muziek kan je helpen tijdens het huishoudelijk werk, en op je job. Het is een kwestie van te durven 5 minuten vrijmaken, vijf minuten de afwas of de stofzuiger laten staan en je die vijf minuten volledig over te geven aan de muziek, binnen de perken van je mogelijkheden.

De reflex te hebben om een paar minuten de muziek volledig te volgen in je hoofd en met je lichaam.

Dat is wat ik mensen graag wil leren.

Tijdens de workshop gebruik ik geen techno, dance , house of rap muziek : dat hoor je al alle dagen overal en ja, zelf word ik er nerveus van.

Ik wil mensen van alle generaties en standen laten kennis maken met nog andere muziek dan de hedendaagse pop of charmemuziek. Thuis kunnen ze dan kiezen wat ze zelf best vinden."

 

 

 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Lokaal Dienstencentrum Het Hoeksken

Inschrijven

Contact