Vorming: Focus op teasers

Alle onderzoeken wijzen het uit: filmpjes maken werkt! In deze workshops helpen we je met het maken van een originele teaser om mensen warm te maken voor je voorstelling. Een goede teaser geeft een idee van de sfeer, prikkelt het publiek en doet verlangen naar meer. Hoe maak je een teaser en wat is goede beeldtaal? We onderzoeken welke beelden goed bij elkaar passen, welke soort beelden er bestaan en wat het verschil is tussen een teaser en een trailer. Tijdens de tweede workshop filmen we beelden om in de laatste les in groepjes van twee een teaser te maken. Tot slot evalueren en bespreken we wat wel of niet werkt.

MEE: lunchpakket, smartphone of filmcamera, laptop en USB-stick

Begeleiding: Thomas Deknop, studeerde film aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Hij geeft les op de kunsthumaniora van Brussel en combineert dit met het schrijven en regisseren van kortfilms.
Gilles Le Roy, studeerde aan dezelfde school, maar vond al snel zijn passie voor theater. Hij ging aan de slag bij Ensemble Leporello en toerde rond met de voorstelling 'Het Laatste Feest'. Tijdens zijn studiejaren realiseerde hij enkele kortfilms en teasers voor onder andere Muntpunt en Ensemble Leporello.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Inschrijven

Contact

Organisatie

Gemeentebestuur Evergem