Volgende fase aanleg waterleiding Sleidinge: drie dagen eenrichtingsverkeer tussen rotonde en Meersstraat

De werken aan de waterleiding in Sleidinge gaan een volgende fase in. Van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 september is er ook eenrichtingsverkeer tussen Wilfried Martensplein (rotonde) en Meersstraat.

15 tot 17 september: werken tussen Wilfried Martensplein (rotonde) en Meersstraat

  • Op die drie dagen is er eenrichtingsverkeer tussen de rotonde en de Meersstraat. Vanaf vrijdagavond 17 september is er opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk vanaf de Meersstraat tot aan de rotonde.
  • Het verkeer kan vanuit de Meersstraat niet linksaf slaan richting rotonde, Weststraat en Evergem-Centrum. Het kan enkel rechtstaf mee met het eenrichtingsverkeer.
  • Fietsers kunnen de straat wel oversteken via het fietspad langs de kerk, om naar de Weststraat of de rotonde te rijden.

Vanaf 20 september: werken tussen Wurmstraat en Wilfried Martensplein (rotonde)

Op 20 september start de volgende fase. Dan wordt er gewerkt in het deel tussen Wurmstraat en Wilfried Martensplein.

  • Eénrichtingsverkeer blijft aangehouden – verkeer richting Kaprijke kan door, verkeer richting Evergem-Centrum moet omrijden via Mithremstraat > Langendam > Wurmstraat.
  • Toegang naar Kerkeland en Muzenhoek wordt afgesloten. Deze straten zijn dan enkel toegankelijk via de Herritakkerlaan.
  • Fietsers kunnen enkel in de rijrichting meerijden. Fietsverkeer richting Evergem-Centrum moet omrijden vanaf de rotonde aan het Wilfried Martensplein > Weststraat > Herritakkerlaan > Sanderuslaan en Wurmstraat. Dat moet, omdat het fietspad in die rijrichting niet toegankelijk is.

Werken tussen kerk en Kerkstraat lopen verder

Ondertussen blijft de aannemer ook verder werken tussen de kerk en de Kerkstraat. Daar worden de woningen langs de onpare zijde aangesloten op de nieuwe waterleiding en aan de pare zijde wordt het voetpad opnieuw aangelegd.

Het deel tussen Lovendonk en Mitremstraat is afgewerkt.

Gepubliceerd op vrijdag 10 september 2021 16.30 u.