VEZO-awards voor verdienstelijke ondernemers

Het gemeentebestuur, de plaatselijke UNIZO-afdelingen en de Adviesraad voor Lokale Economie sloegen in 2012 voor het eerst de handen in elkaar om zelfstandige ondernemers te belonen met een award. Elk jaar maken verdienstelijke Evergemse zelfstandige ondernemers kans op een prijs, die wordt uitgereikt tijdens een gala-avond. 

VEZO staat voor Verdienstelijke Evergemse Zelfstandige Ondernemers.
Een externe deskundige jury kiest een winnaar in vijf categorieën.

Innovatie en Creativiteit 

Beloning voor de ondernemer die zich op een originele en vernieuwende manier inzet voor zijn klanten, een vernieuwende vorm van dienstverlening aanbiedt, een innovatief bedrijfsconcept heeft, technische verbeteringen nastreeft, een originele marktbenadering heeft of baanbrekende producten en diensten aanbiedt. Zowel eenmanszaken als grote ondernemingen komen in aanmerking. 

Vrouwelijke ondernemer van het jaar 

De onderneemster die op haar eigen specifieke manier, via haar bedrijf of via bijzondere ondernemende initiatieven, het zelfstandig ondernemerschap in een positief daglicht stelt. 

De starter van het jaar 

Waardering voor een ondernemer die maximum 1 tot 5 jaar geleden zijn onderneming heeft opgestart. 

Ondernemer van het jaar 

De ondernemer van het jaar wordt de bedrijfsleider die tijdens de voorbije jaren met zijn onderneming Evergem op de kaart heeft gezet. 

De carrièreprijs 

Met een carrièreprijs wordt een bedrijfsleider gelauwerd voor de volledige loopbaan.