Vervanging zone 30-borden in Burggravenlaan

In de Burggravenlaan staan twee variabele zone 30-borden. Die variabele borden worden dit jaar vervangen door exemplaren op zonne-energie. Omdat het weghalen en het plaatsen door verschillende firma's gebeurt, komen er tijdelijk twee vaste zone 30-borden.

Verschil tussen een variabel en een vast zone 30-bord

Een variabel zone 30-bord is dynamisch. Tijdens de aanvangs- en einduren van de school lichten de variabele borden op en is de maximumsnelheid 30 km/u. Als die niet oplichten, dan is de maximumsnelheid 50 km/u omdat de borden binnen de bebouwde kom staan. Een vast bord is niet dynamisch. Bij een vast bord is het steeds zone 30. Dag en nacht.

Waarom vervangen we de borden?

  • De twee huidige variabele borden worden nu nog onderhouden door Agentschap Wegen en Verkeer. Maar die is geen eigenaar meer van de weg. Sinds 7 februari 2014 is de Burggravenlaan een gemeenteweg.
  • De gemeente kan het onderhoud van de borden overnemen, maar kiest ervoor om te werken met borden op zonne-energie, zoals bij de gemeentelijke basisscholen van Belzele en Wippelgem. De huidige borden werken helaas niet op zonne-energie.
Gepubliceerd op donderdag 29 juli 2021 11.37 u.