Verse lucht is een must

De winter staat voor de deur en de hoge energieprijzen maken het een uitdaging om ons huis lekker warm te houden. Toch is het belangrijk is om de voordelen van verse binnenlucht niet uit het oog te verliezen. Gezonde lucht binnen is cruciaal voor een goede gezondheid en een gezonde thuis.

Vervuilde lucht in huis

Ons huis bevat tal van bronnen die de binnenlucht vervuilen. Zo produceren we heel wat vocht tijdens het schoonmaken, koken of douchen. Daarnaast zorgen bouwmaterialen, poetsproducten en andere spullen voor ongezonde stoffen en dus ongezonde binnenlucht in huis.

Kan het kwaad?

We spenderen zo’n 85% van onze tijd binnen. Wie veel tijd in huis met vervuilde binnenlucht doorbrengt, kan gezondheidsklachten krijgen zoals hoofdpijn, astma en allergieën. Bovendien kan vervuilde binnenlucht ook leiden tot mindere prestaties op school en op het werk. Je verliest je concentratie als er te weinig zuurstof of veel verontreinigende stoffen in de lucht hangen.

Zorg voor verse lucht

Door eenvoudige maatregelen kan je de lucht in huis gezond houden. Maak gebruik van je ventilatiesysteem en roosters om verse lucht binnen te laten. Open ook af en toe de ramen.

Vind je een gezond, maar ook een gezellig, warm huis belangrijk? Kijk dan op www.gezondbinnen.be voor tips om via kleine ingrepen efficiënt te ventileren maar toch warmteverlies te beperken.

in samenwerking met Logo Gezond+ vzw

Gepubliceerd op maandag 14 november 2022 11.37 uur