Verkeershinder door werkzaamheden Vliegtuiglaan

Vanaf maandag 28 oktober tot begin april 2020 zijn er rioleringswerkzaamheden in de Vliegtuiglaan in Gent ter hoogte van de WEBA en de Decathlon. De werken gebeuren in vier fasen.

Fase 1 en 2: 28 oktober tot 23 maart 2020

Voorbereidende werkzaamheden en persing van de leiding. Verwachte hinder:

  • Tijdens fase 1 en 2 zal er altijd doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk zijn, op versmalde rijstroken. Dit zal hinder met zich meebrengen.
  • Vanuit de Afrikalaan: Verkeer richting Zelzate kan rechtstreeks afslaan. Verkeer richting Port Arthurlaan moet omrijden via de lus boven de tunnel.
  • Richting Afrikalaan: Verkeer van het rondpunt aan de Port Arthurlaan kan rechtstreeks afslaan. Verkeer vanuit Zelzate moet omrijden via het rondpunt aan de Port Arthurlaan.
  • De op- en afrit van WEBA en DECATHLON en de P+R zullen steeds toegankelijk zijn.
  • Fietsers kunnen door in beide richtingen op de Vliegtuiglaan. Vanuit de richting Zelzate worden ze wel deels via de Rigakaai geleid.

Fase 3 en 4: paasvakantie 2020

Asfalteringswerken Agentschap Wegen en Verkeer.

Tijdens de asfaltering, die twee weken zal duren, zal telkens 1 rijrichting van de Vliegtuiglaan afgesloten zijn. Dit zal grote hinder met zich meebrengen. Daarom zijn deze werken gepland in de paasvakantie 2020. De planning is afhankelijk van het vlot verlopen van de rioleringswerken. 

Gepubliceerd op dinsdag 29 oktober 2019 18.12 u.