Vergok je sportplezier niet!

Gemeente Evergem roept sportclubs en sportprofessionals op om het charter 'Vergok je sportplezier niet!' te ondertekenen. Want gokken is niet zonder risico. Uit onderzoek blijkt dat sportclubleden vijf keer meer deelnemen aan sportweddenschappen dan de algemene bevolking.

Reclame en sponsoring hebben gokken steeds zichtbaarder gemaakt op en naast het sportveld. Dat heeft zijn effect niet gemist. Gokken kan leuk en spannend zijn, maar deelnemen aan sportweddenschappen is niet onschuldig. Het kan problemen veroorzaken: financieel, problemen op werk of school, sociale problemen en afhankelijkheid.

Uit onderzoek van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol en de UGent blijkt dat sportclubleden vijf keer meer deelnemen aan sportweddenschappen dan de algemene bevolking. Het gokgedrag van sportclubleden is bovendien tien keer risicovoller. De problemen blijven vaak onzichtbaar.

Bescherm je clubleden

Samen halen we het thema uit de taboesfeer. Als je als sportclub of als sportprofessional een charter ondertekent, krijg je heel wat materialen en tips om gokproblemen bespreekbaar te maken bij je clubleden en supporters.

ONDERTEKEN HET CHARTER

Bedankt voor jouw engagement! Heb je vragen of ben je bezorgd? Contacteer dan gokhulp.be of neem contact met druglijn.be. Je kan ook een afspraak maken bij Drugpunt Assenede Evergem via carmen.windels@drugpunt.be of T 0479 750 119.

Gepubliceerd op donderdag 24 november 2022 9 uur