VTBKultuur Evergem

Medewerkers
Zij zijn de steunpilaren van onze afdelingen.

Toen VTB-VAB Afdeling Evergem gesticht werd, was de opdracht om culturele, toeristische en sportieve manifestaties in te richten voor een breed publiek. Daar de realisatie niet mogelijk was voor één persoon, liet de vertegenwoordiger, aangesteld door VTB-VAB, zich omringen door een groep medewerkers. Die mensen zetten zich belangloos in om een handje toe te steken daar waar het noodzakelijk is. Sedert het bestaan van ons VTB-VAB lokaal zijn die meer dan ooit actief, zij werken in een soort ploegverband om van dienst te zijn op de verschillende activiteiten en manifestaties. Zij zijn de steunpilaren van onze afdelingen.

Geschiedenis van vtbKultuur Evergem

Maar we kregen meer dan we verwacht hadden.

Vanaf de stichting van VTB-VAB Evergem was er, tot voor enkele jaren, een prangend probleem van een lokaal voor de vereniging. Toen moest er gezocht worden naar eventueel een café om vergaderingen en voordrachten te houden. Stilaan begon men ook de mogelijkheid te krijgen om in officiële gebouwen te werken, zoals scholen, weinig gebruikte gebouwen enz. Om nu een lang verhaal kort te maken zijn wij (VTB-VAB Evergem) er in geslaagd een gans huis af te huren en dat gebeurde in 1971. Maar we kregen meer dan we verwacht hadden: er was nog een zaaltje bij dat mits een kleine aanpassing voor vele doeleinden kon gebruikt worden: tentoonstellingen, projecties, vergaderingen, dansgelegenheid en noem maar op. De ganse infrastructuur is zo ingericht dat de afdeling en alle onderafdelingen hier in deze web vernoemd er onderdak hebben en er hun hobby kunnen uitoefenen. Wij kunnen er ook een pintje drinken en gezellig een babbeltje slaan met alle vrienden en dat is mogelijk omdat er medewerkers zijn die zich belangloos inzetten om iedereen van dienst te zijn. Maar om dit waar te maken moest er een v.z.w. opgericht worden. En dat is dan gebeurd onder de naam van de Evergemse VTB-VAB Vriendenkring. Vanaf 2005 is dan de naam van de vzw veranderd in "Evergemse Vriendenkring vzw". Iedereen voelt zich thuis bij ons en we hopen dit nog zo lang mogelijk te houden.

Vanaf juni 2008 heet de socio-culturele vereniging: vtbKultuur Evergem. Die volgende socio-culturele vereningingen huisvest:

Diaclub, Fotoclub, Evergems Kwisverbond, Kant en Klaar (kantklossen), Filatelieclub, English Language Club, alles samen meer dan 200 actieve leden!

Adres

Adres
Hekstraat 7, 9940Evergem
E-mail
pdetroch@skynet.be
Website
www.vtbkultuur.be