Spees vzw

Spees staat voor Speelpleinen Evergem, Ertvelde en Sleidinge.

Tijdens de zomermaanden zorgen we ervoor dat de kinderen uit Evergem een topzomer beleven op de speelpleinen in Evergem. Tijdens het jaar is onze VZW vooral bezig met het voorbereiden van de volgende speelpleinzomer en het organiseren van activiteiten voor onze animatoren. Ook organiseren we elk jaar een heus Speelpleinkamp

Evergem

De locatie van speelplein Evergem is vlakbij het dorpcentrum, maar dat weerhoudt de animatoren van Evergem er niet van om zotte activiteiten te verzinnen binnen de grenzen van de ruime Gemeentelijke Basisschool Evergem.
Gedurende 4 weken is er in Evergem ook speelpleinwerking voor kinderen met een beperking.

Ertvelde

Na 2 jaar op de gemeentelijke basisschool van Wippelgem te hebben gezeten, is speelplein Ertvelde klaar om terug te keren naar zen oude locatie aan de Hoge Wal. Nu er een gloednieuw gebouw staat, kan het er dubbel en dik tegen aan!
De Hoge Wal is ook de ideale buitenlocatie voor grote fantasiespelen, bouwdorpconstructies en knotsgekke toneeltjes.

Sleidinge

De speelwerking in Sleidinge gaat door op de terreinen van de Gemeentelijke Basisschool Sleidinge.
De grote speelweide, speeltuin en overdekte speelplaatsen zorgen voor een mooie locatie voor speelplein activiteiten, van bloemetjes knutselen tot watergevechten.

Speelpleinkamp

Op het speelpleinkamp staat plezier hebben centraal! Er worden bosspelen georganiseerd, er wordt ook geknutseld en gekookt, maar gewone spelletjes op een plein worden zeker niet vergeten! Ook gaan we op uitstap, en nog zo veel meer! Elke dag worden andere activiteiten gedaan. Er zijn creatieve, actieve en soms ook vuile activiteiten. Voor ieder wat wils dus!

Waar en wanneer? 

Het kamp gaat door van woensdag 1 t.e.m. donderdag 9 augustus 2018 en is met overnachting. We vertrekken 1 augustus aan het station van Evergem en reizen naar Beverlo. Hoe we reizen naar daar, wordt later nog beslist. Dit wordt via deze site, maar ook via andere wegen gecommuniceerd naar jullie! We komen ook terug aan in Evergem station. 

Onze kamplocatie in Beverlo (Limburg) is gelegen vlakbij een groot speelbos: plezier gegarandeerd dus!

Leeftijdsgroepen

De kinderen worden ingedeeld volgens hun leeftijd (geboortejaar). Het aantal groepen is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per leeftijd, maar normaliter zien de groepen er als volgt uit:

  • 7-8 jarigen
  • 9-10 jarigen
  • 11-12 jarigen
  • 13-15 jarigen

We blijven echter niet voor alle activiteiten in onze leeftijdsgroep.

Elke groep krijgt zijn eigen leidingsploeg toegewezen. Deze bestaat uit een aantal enthousiaste animatoren die al ruime ervaring hebben op het speelplein of bij andere organisaties.

Wll je graag meer info over ons speelpleinkamp of over de speelpleinwerking? stuur gerust een mailtje naar vzwspees@hotmail.com

Adres

Adres
Guldensporenlaan 32, 9940Ertvelde
E-mail
vzwspees@hotmail.com
Website
https://www.spees.be/

Contact

Kyra Pierard

Adres
Frans Halslaan 2 , 9940Ertvelde
E-mail
kyra.pierard@gmail.com

Voorzitter

Kyra Pierard

Adres
Frans Halslaan 2 , 9940Ertvelde
E-mail
kyra.pierard@gmail.com

Secretaris

William de Braekeleer

Adres