Parochiaal Gemengd Zangkoor "De Boskapel" Evergem-Wippelgem

De hoofdactiviteit van het koor is sedert zijn stichting op 20 april 1978 het wekelijks opluisteren van de weekend-eucharistieviering in de parochiekerk van Wippelgem. Op heden is dat op zondag om 8.30 uur, de vroegste viering in de dekenij Evergem. Verder zijn er de plechtige vieringen op kerkelijke feestdagen alsook opluisteren van huwelijks- en uitvaartvieringen 

Het repertorium, overwegend meerstemmig religieus, bevat ook een ruime keuze aan profane liederen. Beide genres kwamen in het verleden reeds ruimschoots aan bod in een achttal Kerstconcerten en een vijftal klassieke Wienerconcerten., waarbij het koor graag samenwerkte met zusterverenigingen uit Sleidinge en Kluizen, alsook met het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas. Samenwerking bij concerten is steeds onze betrachting geweest.

Bij initiatieven van de Evergemse Cultuurraad waren wij steeds van de partij (bv.25 maart 2012 tijdens de Cultuur-14daagse).

Zangkoor De Boskapel telt op heden 30 leden en staat onder de leiding van stichter-dirigent Staf Spiloes. De muzikale begeleiding is in handen van Germain De Craene.

De wekelijkse repetities gaan door op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Zaal "De Linden", Wippelgem Dorp 2.

Wie toon kan houden en graag zingt is van harte welkom. Koorzang is een fantastisch hobby. Er staat geen leeftijdsgrens op. Ons motto:

"Zingen is een ding dat ons bijeen houdt"

N.B.: De Boskapel viert zijn 35ste verjaardag op zondag 14 april 2013 met een plechtige jubelviering om 8.30 uur in onze parochiekerk, gevolgd door een feestelijke namiddag in zaal "De Linden".

Adres

Contact

Spiloes Gustave

Adres
Drogenbroodstraat 20 , 9940Evergem (Wippelgem)
T
09 357 30 09
E-mail
gustave.spiloes@telenet.be