Naar inhoud

Koninklijke Fanfare Willen Is Kunnen Wippelgem

Beheer Koninklijke Fanfare Willen Is Kunnen Wippelgem

Koninklijke Fanfare Willen Is Kunnen Wippelgem o.l.v. Joeri Van Hove .

De Koninklijke Fanfare “Willen Is Kunnen” uit Wippelgem; een Vlaamse dorpsfanfare met een oerdegelijke naam , dát is pas traditie. We horen het u al zeggen… en gelijk heeft u. Onze fanfare maakt vandaag de dag nog steeds actief deel uit van de bruisende scène van de amateurkunsten in Vlaanderen, maar heeft ook een rijk verleden om op terug te kijken.

 

We gaan maar liefst twee eeuwen terug in de tijd, naar het Wippelgem van1869, waar fanfare “De Vrede” werd opgericht met de steun van de plaatselijke baron. Na een ruzie, waarbij de baron alle instrumenten afnam, verschenen andere geldschieters ten tonele en veranderde de fanfare haar naam in “Willen Is Kunnen”, tot op heden ons motto.

Tóen al deed onze fanfare haar uiterste best om haar leden een gemoedelijke maar stimulerende omgeving te bieden en de vereniging te laten bloeien. De lokale kosters en leraren namen de muzikale vorming & leiding voor hun rekening, tot WOII uitbrak. Na de oorlog namen we echter snel de draad weer op en onder dirigent Robert Van Kerckhove groeide het orkest opnieuw uit tot een aardige groep muzikanten met een vrij drukke muzikale agenda & een

mooi repertoire, waarvan heel wat marsen & concertstukken van zijn hand.Sindsdien nam onze fanfare steeds orkestleiders in de hand die een meerwaarde betekenen voor onze werving en werking.

Zo zijn onze laatste dirigente Cindy Claeys en huidig dirigent Joeri Van hove ook actief op de muziekacademie en in andere (jeugd)orkesten. Dankzij o.m. de steeds nauwere samenwerking met de muziekscholen uit onze regio hebben wij ook vandáág nog veel te bieden voor onze jonge muzikantjes maar ook voor volwassen én oudere amateurmuzikanten.

Onze vereniging laat zich ook geregeld nog zien en horen in de straten van Wippelgem en omgeving, hoewel de afgelopen 30 jaar de klemtoon verschoof naar concertuitvoeringen. Als gevolg van deze evolutie, en met het oog op onze constante groei, stelden we ons ook voor op officiële tornooien, met succes. Sinds ’92 klommen we op van derde afdeling en werden we zelfs provinciaal & nationaal kampioen in tweede divisie.

Momenteel zijn we in eerste afdeling geklasseerd (met grote onderscheiding).Zo combineren we een toffe sfeer & een gemotiveerde groep met een boeiend repertoire & een variëteit aan muzikale activiteiten.Nieuwsgierig ? Op zoek naar een leuke hobby ?

Uiteraard ontvangen wij alle kersverse leden, jong of minder jong, met open armen en willen we graag ook jóu motiveren. Wil je graag al spelend muziek leren en deel uitmaken van een toffe vriendenkring? Dan vind je bij ons vast en zeker je gading !
De fanfare repeteert maandagavond van 19u30 tot 21u30 in de feestzaal De Molen, Goeiingen 12, Wippelgem. 

Voor de  beginners opleiding werken we samen met het Harmonie Orkest Guy Duyck onder de naam GEJO (groot Evergems jeugdorkest). De prepetities gaan door op vrijdagavond van 19u00 tot 20u00 in de vrije Basisschool Belzele (Belzeelsestraat 22)

Onze deuren staan altijd open dus spring gerust eens binnen !

Heb je interesse, of wil je meer informatie, aarzel dan zeker niet om volledig vrijblijvend contact op te nemen met één van onze contactpersonen.En hopelijk zien we je binnenkort !

Contact

De Coninck Patrick
Guldensporenlaan 14
9940 Ertvelde
tel. 0496 58 13 28