Van fruithofke tot voedselbos

Wil je dat de tuinen in jouw buurt veranderen in een echt voedselbos? Zet de eerste stap en vraag jouw starterspakket gratis aan. Dit kan dankzij de campagne ‘Van fruithofke tot voedselbos’ van de Nationale Boomgaardenstichting vzw met ondersteuning van de Nationale Loterij.

Word ambassadeur van jouw buurt

Wil je je eigen tuin, maar ook je omgeving leuker, socialer en smakelijker maken? Als ambassadeur probeer je je buren te stimuleren om meer fruitbomen en struiken aan te planten. Zo kan je een grote diversiteit aan fruitsoorten planten en oogsten. Bovendien bevordert de uitwisseling van ervaringen én de oogst de sociale contacten in je buurt.

Gratis startpakket

De Nationale Boomgaardenstichting stuurt een startpakket naar 300 Vlaamse ambassadeurs. In het pakket zitten 2 fruitbomen, 6 bessen- en frambozenstruiken en een brochure met teeltinfo.

Ben je een tuin- en fruitliefhebber?

Meld je aan voor het project. De ambassadeurs krijgen naast het startpakket ook de nodige ondersteuning voor het project in hun buurt. Via een platform op de website kan je ervaringen delen en vragen stellen.

Met dank aan de spelers van da Nationale Loterij en de Nationale Loterij, want dankzij hen krijgt het project ‘Van fruithofke tot voedselbos’ een serieuze boost!’

Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2024 0 uur