Vaccinatiecentrum Hoge Wal

HERFSTBOOSTER

De vaccinaties voor de herfstbooster zijn van start gegaan. Je krijgt hiervoor in de loop van september of oktober een uitnodiging in je brievenbus of e-box. In de brief staat hoe je je afspraak kan bevestigen of annuleren. Ook kan je je naam aan de reservelijst QVAX toevoegen.

Wie krijgt een uitnodiging?

  • elke volwassene die ten minste twee prikken van AstraZeneca, Moderna of Pfizer kreeg
  • elke volwassene die ten minste een prik van het Johnson&Johnson-vaccin kreeg

65-plussers, zorgverleners en personen met een verminderde immuniteit krijgen als eerste een uitnodiging. Nadien volgen de andere volwassenen. Van oud naar jong.

QVAX

QVAX, de reservelijst waarop je je kan aanmelden om een vaccin te krijgen als andere mensen niet opdagen, staat open. Zo krijgt iedereen de kans om zich sneller te laten vaccineren.

Registreer je op QVAX

Boosterprik 12 tot 17

Jongeren van 12 tot 17 jaar kunnen sinds begin februari een boostervaccin krijgen. Je ontvangt geen uitnodiging, maar je kan via het callcenter een afspraak maken. 12-15 jarigen hebben wel de toestemming van hun ouders nodig om gevaccineerd te worden. Je vindt de toestemmingsbrief onderaan bij 'Downloads'.

Basisvaccinatie voor kinderen

Meer info over de basisvaccinatie voor 5 tot 11-jarigen vind je op laatjevaccineren.be. Je kind krijgt een uitnodiging op het domicilieadres.

Ben je niet ingegaan op de uitnodiging, maar wens je toch nog een vaccin neem dan contact op met het callcenter via T 09 277 00 82.

Medische vragenlijst

In het vaccinatiecentrum overloopt een verpleegkundige samen met jou een vragenlijst over je gezondheidstoestand. Je vult die lijst best al zoveel mogelijk op voorhand in, dan verloopt je vaccinatie vlot en veilig. Je vindt ze onderaan bij 'Downloads'.

  • Help mensen uit je omgeving die moeite hebben om de vragen in te vullen.
  • Neem je veel medicatie, heb je specifieke aandoeningen, dan is het goed om een vaccinatieattest te vragen aan je huisarts.
  • Breng de vragenlijst of je vaccinatieattest mee op de dag van je vaccinatie.

Je kan de vragenlijst ook afhalen in

  • Assenede: gemeentehuis, dienst vrije tijd en bibliotheek en bezoekerscentrum Boekhoute
  • Evergem: administratieve centra en bibliotheken
  • Kaprijke: administratief centrum en het OCMW
  • Zelzate: gemeentehuis, sporthal Eurohal, LDC De Kastanje, IBO Villa Wapiwi en IBO Speelwolk

COVID-19 INFO

Anderstalige informatie over Covid-19