Vaccinatietent blijft staan tot eind 2022

De vaccinatietent aan de Hoge Wal blijft nog zeker staan tot eind 2022. Dat hebben de burgemeesters van Evergem, Zelzate, Assenede en Kaprijke samen beslist. Vanaf begin juni wordt er opnieuw meer gevaccineerd. Alle 80+’ers die willen, krijgen daar een tweede boosterprik.

Intussen is bekend dat de bescherming van de vaccins mettertijd langzaam afneemt. Een tweede booster of herhalingsprik kan de immuniteit opnieuw opkrikken.

De 80-plussers die nog thuis wonen krijgen opnieuw een brief of mail om een nieuwe afspraak te maken. Ook de bewoners van de woonzorgcentra kunnen een vierde prik krijgen, en dat ongeacht hun leeftijd. Zij hoeven niet naar Vaccinatiecentrum Hoge Wal te komen, maar krijgen een vaccin in het woonzorgcentrum zelf.

Een extra prik voor de jongere bevolking is momenteel nog niet aan de orde. Heb je jezelf bedacht en wil je toch nog een prik krijgen die je gemist hebt? Maak dan een afspraak via T 09 277 00 82.

Bedankingsfeest

Vaccinatiecentrum Hoge Wal werkt met heel wat medewerkers en vrijwilligers. Begin juni bedanken we hen voor hun maandenlange inzet, met een feest in Sportcentrum Hoge Wal.

Gepubliceerd op donderdag 12 mei 2022 14.51 u.