Update waterspaarbekken Kluizen

De Watergroep startte eind 2023 met voorbereidende werken voor de renovatie van het oudste waterspaarbekken in Kluizen. Het plan is om de oude folie in het spaarbekken door een dikkere versie te vervangen, met lekdetectiesysteem. Er staan dus heel wat werken op de planning.

Voorbereidende werken

De Watergroep is gestart met de werf- en stockagelocaties in te richten. De inhoud van het oudste waterspaarbekken (links) pompen ze over naar het andere waterspaarbekken. Om toegangswegen naar de werf aan te leggen, worden ook enkele bomen en struiken gerooid.

De helft van de zonnepanelen langs het oudste waterspaarbekken is intussen verhuisd naar de noordzijde van het andere spaarbekken. Ze wekken sinds kort terug groene energie op.

De andere helft van de zonnepanelen verhuizen naar de Volpenswege. Daarom werden daar enkele bomen verwijderd om de steunstructuur van de zonnepanelen opnieuw op te bouwen. Tegen eind mei zouden alle zonnepanelen verhuisd moeten zijn.

Traject werfverkeer

De komende maanden staat er zwaar transport gepland om bouwmaterialen aan te voeren. Om hinder te beperken, vermijden de vrachtwagens de bebouwde kom van Kluizen en Wippelgem zoveel mogelijk (zie kaartje).

  • Op de kruising van de werftoegang met het fietspad wordt er signalisatie geplaatst om fietsers en chauffeurs te waarschuwen.
  • De zware transporten worden zoveel mogelijk gespreid.
  • Het transport start telkens 30 minuten na zonsopgang en stopt 30 minuten voor zonsondergang.
  • Er zijn geen zware transporten tijdens de start en het einde van de schooluren.

Meer info over de werken

Gepubliceerd op maandag 18 maart 2024 11.46 uur