Tweede Nacht van de Meetjeslandse Kerken

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november vindt de tweede Nacht van de Meetjeslandse Kerken plaats. 13 parochiekerken openen hun deuren voor het grote publiek en zetten daarmee het religieus erfgoed uit onze regio in de kijker. In onze gemeente zetten drie kerken hun deuren open.

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Stoepe (Ertvelde)

In Ertvelde kan je op 21 november om 20 uur in de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Stoepe een vertoning bijwonen van de bekroonde film 'Des hommes et des dieux' (2010). De film wordt ingeleid door professor in de filmstudie Gertjan Willems. Hij verdiende zijn strepen met 'the three tramps', waarbij hij Ertvelde jarenlang voorzag van het betere filmwerk. Momenteel werkt Gertjan met 'the tramps' aan een cinema Ritz 2.0 op de zolder van vzw Oemtata. Het is een lokaal erfgoedproject om de ziel van de Ritz te redden en de geschiedenis ervan te verspreiden.

Kerk Kerkbrugge-Langerbrugge

Verbindend kunstproject KONNEKTOR (Gouvernement vzw) en Buurt’punt Den Hannekesnest (OBRA|Baken vzw) slaan de handen in elkaar voor een co-creatief programma in de ontwijde kerk van Kerkbrugge-Langerbrugge. Enkele van de KONNEKTOR-kunstenaars die in de zomer een residentie in de buurt doorliepen, presenteren de resultaten van hun werk. Tegelijkertijd kan je kennismaken met de herbestemmingsinitiatieven in het Buurt’punt. Koop lokaal uit de Korte Keten-Winkel of zak onderuit met een drankje in de Burenbar!

Op 20 en 21 november van 14 tot 1 uur en op 22 november van 14 tot 23 uur)

Onze-Lieve-Vrouw ten Troostkerk (Wippelgem)

In de Onze-Lieve-Vrouw ten Troostkerk in Wippelgem staan op 20 november de 14 unieke glasramen in het middelpunt. Benieuwd naar de betekenis, de historiek en de wapenschilden van deze glasramen? Kom zeker kijken! Een enthousiaste gids leidt je met alle plezier rond.

Na het bezoek kan je achteraan in de kerk genieten van een kop koffie of frisdrank, tegen een democratische prijs

Gepubliceerd op dinsdag 6 oktober 2020 18.47 u.