Naar inhoud

Herinrichting Kasteeldomein (beheersplan)

Kasteeldomein Wippelgem

In 2008 kocht het gemeentebestuur het kasteeldomein. Het domein is uitermate geschikt om uitgebouwd te worden tot een uniek parkdomein. Sinds de aankoop werden een aantal noodzakelijke opfrissingswerken uitgevoerd. Nu wordt verder gedacht aan een heus plan voor de komende 20 jaar. 

Er valt heel wat te beleven op het Kasteeldomein van Wippelgem. Je kan er wandelen, joggen, er zijn evenementen, feestelijkheden, ontvangsten en in het kasteel zelf worden de huwelijken voltrokken en jubilarissen gehuldigd. 

Heel wat elementen van het domein, waaronder het kasteel, de duiventoren, het Koetshuis, de voormalige Hovenierswoning, de druivenserre, de muur rond de moestuin en de walgrachten zijn sinds 1997 beschermd als monument. Het domein in haar geheel is bovendien ook beschermd. Door die bescherming kan de gemeente voor bepaalde werken een subsidie krijgen. Hiervoor is het wel verplicht om een beheersplan op te maken. Het gemeentebestuur heeft een studiebureau aangesteld die de opmaak van het beheersplan coördineert en begeleidt.