Geslaagde test BE-Alert

Een grote brand, een oude bom of een probleem in de haven? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarvoor gebruiken we BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 3 oktober was er een test BE-alert.

Grootschalige test op 3 oktober

Op donderdag 3 oktober hielden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook Evergem deed mee. Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedures trainen. 

  • 3747 abonnees kregen een sms
    1 sms kwam niet aan omdat er een verkeerd gsm-nummer was ingevuld
  • In 3496 mailboxen zit er een testmail

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk via een website. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.

IK WIL MIJ REGISTREREN

Gepubliceerd op donderdag 26 september 2019 11.16 u.