Tentoonstelling 40 jaar bibliotheek Evergem

De gemeentelijke bibliotheek van Evergem bestaat 40 jaar! Dit wordt onder andere gevierd met een boeiende tentoonstelling over de evolutie van de bib met impressies en geschiedenis van parochiale bibliotheken. Er is ook een wedstrijd ’40 herinneringen aan de bib’, je kan een boekenbon winnen.

Tentoonstelling

Vanaf zaterdag 24 april kijkt de Evergemse bibliotheek met trots en nostalgie terug op de evolutie van 40 jaar gemeentelijke bib. Die evolueerde van een verzameling boeken voor enkele fanatieke lezers, naar een open gebouw met ruimte en aandacht voor ontmoeting.

De tentoonstelling bestaat uit jaaroverzichten van de afgelopen 40 jaar gemeentelijke bibliotheek. Er wordt ook een tip van de sluier over het verleden opgelicht, met impressies en de geschiedenis van de parochiale bibliotheken in Evergem. Bovendien brengt de bib een publicatie uit met de voorgeschiedenis van de gemeentelijke bibliotheek: Morgen wordt gisteren geschreven: de geschiedenis van de parochiale bibliotheken van Evergem.

De tentoonstelling loopt tot 31 december, tijdens de openingsuren.

Wedstrijd ‘40 herinneringen aan de bib’

Deze belangrijke verjaardag laat de bib niet onopgemerkt voorbij gaan. Van zaterdag 24 april tot zondag 15 augustus kan je deelnemen aan de wedstrijd ’40 herinneringen aan de bib’. De winnaars krijgen een boekenbon.

Een activiteit in het kader van Erfgoeddag.

Gepubliceerd op donderdag 22 april 2021 18 u.