Stem op je favoriete projecten voor burgerbudget

Gemeente Evergem voorziet elk jaar een ‘burgerbudget’ van 35.000 euro dat inwoners kunnen gebruiken om projecten te realiseren. In december en januari kon je jouw idee toevoegen op het participatieplatform. Op basis van enkele criteria selecteerde een onafhankelijke jury tien ideeën.

Die gaan door naar de stemronde. Stem jij ook op je favoriete projecten? De 10 geselecteerde ideeën in willekeurige volgorde:

Stemmen

Op evergem.be/stemburgerbudget kan je stemmen op jouw drie favoriete ideeën. Je krijgt hiervoor tijd tot 9 mei. De optelsom van de punten van de jury en de stemmen zal uitwijzen wie dit jaar burgerbudget in handen krijgt.

STEM OP JE DRIE FAVORIETE IDEEËN

Om te stemmen moet je even inloggen. Dat doe je via de grote blauwe knop ‘registreren’, helemaal bovenaan op de website. Je kan je Google- of Facebookaccount gebruiken. Of je kan kiezen voor de optie ‘e-mailadres’. Dan moet je ook een wachtwoord verzinnen.

Criteria jury

Een onafhankelijke jury met experten en Evergemnaren liet tien projecten doorgaan naar de volgende ronde. De juryleden hielden onder andere rekening met deze vijf criteria:

  • voor en door inwoners: de inwoners steken zelf de handen uit de mouwen
  • uitvoering binnen de 12 maanden na toekenning budget
  • hebben een maatschappelijke meerwaarde met oog voor de buurt
  • stemmen overeen met onze missie en visie, waarbij samenwerking centraal staat
  • zijn toegankelijk voor iedereen
Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021 12 u.