Werken nieuw zwembad officieel gestart

Eind oktober zijn de voorbereidende werken voor de bouw van het nieuwe zwembad officieel gestart. De werken duren tot de zomer van 2024. Groep Sportoase staat in voor de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating. Het huidige bad blijft nog open tot juni 2023.

Enkele voorbereidende werken

Er kwam een tijdelijke werfweg. Die sluit rechtstreeks aan op de Noordlaan. Zo hebben de woonwijken rond het sportcentrum geen last van het werfverkeer. Die weg is enkel toegankelijk voor werfwagens. Op donderdag 17 november verplaatst de aannemer een nooddeur in het zwembad. Het bad is dan één dag dicht.

De bouw in 8 stappen

  • Gieten van funderingen voor de nieuwe zwemkuipen: eind november tot eind december 2022
  • Grondwerken: januari 2023
  • Ruwbouw nieuw zwembad: tot midden oktober 2023
  • Omschakeling technische installaties: mei 2023
  • Afbraak oud zwembad en opbouw nieuwe structuur: 1 juni tot midden oktober 2023
  • Werken aan de gevels en het dak: tot eind 2023
  • Technieken en afwerkingen: vanaf oktober 2023 tot einde werken
  • Buitenaanleg: vanaf april 2024

Oplossingen voor de sportverenigingen

Er is een nieuwe toegang naar de atletiekpiste. Die bevindt zich nu iets noordelijker. Zo hoeven de sporters de werfzone niet te betreden. De trainingen, wedstrijden en evenementen van AS Rieme kunnen dus zonder problemen plaatsvinden.

De huidige petanqueterreinen bevinden zich ook in de werfzone. Er kwamen daarom tijdelijke terreinen in de omgeving van de bolbanen ter hoogte van de parking. Na de bouwwerken komen er nieuwe terreintjes.

De duik- en zwemclub en de scholen kunnen nog tot het einde van het schooljaar zwemmen in het zwembad. Daarna wijken ze uit naar een zwembad in de buurt. De gemeente zoekt samen met de clubs en de scholen naar een oplossing. Ze krijgen ook een financiële tegemoetkoming tijdens de sluiting.

Gemeente Evergem betaalt een jaarlijkse beschikbaarheidsvergoeding van 1.230.000 euro aan Sportoase.

Gepubliceerd op woensdag 16 november 2022 14 uur