Start werken aan nieuw bedrijventerrein in Rieme

In Evergem is er nood aan ruimte voor lokale bedrijven. De intergemeentelijke vereniging Veneco bouwt daarom een nieuw bedrijventerrein uit in Rieme. Op donderdag 17 november gaven we samen het officiële startschot van de werken.

Ideale ligging

Het nieuwe bedrijventerrein aan de Zonneweg heeft een ideale ligging. Het is dichtbij de bestaande bedrijvenzones, de R4 en de haven van Gent. Het terrein heeft een oppervlakte van ongeveer 7,5 hectare.

Infrastructuurwerken

Een aannemer startte in augustus met de afbraakwerken en de voorbereidingen. Nu kunnen de werken aan de riolering, de weg en de nutsvoorzieningen starten. Er komt een collectieve regenwaterinfrastructuur en Veneco maakt de terreinen bouwrijp.

In samenwerking met North Sea Port zorgt Veneco voor een veilige weg naar de R4, via de Zonneweg. De werken zijn klaar tegen de zomer van 2023.

Ten westen en ten noorden van de weg komt er een fietspad in twee richtingen. Op het einde van weg komt er een rondpunt. Zo kan het verkeer vlot keren en kunnen de voertuigen van het bestaande garagebedrijf vlot naar de R4. Zo vermijden we vrachtverkeer in dorpskern van Rieme.

Interesse in een perceel?

De zone is bestemd voor bedrijvigheid op lokale schaal met een ruimtevraag van +/- 2.000 m2 tot 15.000 m2. De definitieve indeling gebeurt op basis van de vraag van de kandidaten. Heb je interesse of wil je info krijgen wanneer de verkoop start? Stuur dan een mailtje naar wendy.vanlaere@veneco.be.

Gepubliceerd op donderdag 17 november 2022 14.30 uur