Standbeeld Wilfried Martens wordt hersteld

Het standbeeld van Wilfried Martens, aan de kerk van Sleidinge, werd in het weekend van 13 juni beklad met het opschrift ‘Krapuul’. De politie startte een onderzoek naar de dader(s). Het kunstwerk wordt binnenkort hersteld.

De gemeente laat het kunstwerk reinigen en preventief behandelen om verf gemakkelijker te verwijderen. De herstelling zal ongeveer 500 euro kosten. De Europese Volkspartij liet weten dat zij tussenkomen in de kosten.

Op de sokkel staat de tekst:

  • 1936 – 2013 Eerste minister van België
  • 1979 – 1992 Minister van staat

Die tekst werd beklad met zwarte verf en de tekst ‘Krapuul’. Het is nog niet duidelijk of er een link is met de ‘beeldenstorm’ die begon naar aanleiding van ‘Black Lives Matter’.

Wie iets gezien heeft, kan dan melden bij de lokale politie, T 09 257 00 10. We hopen dat de dader alsnog gevat wordt.

Standbeeld Wilfried Martens

Het Comité Wilfried Martens wou een eer bewijzen aan wijlen minister van staat Wilfried Martens. Zij ging op zoek naar een passend, blijvend aandenken en sprak kunstenaar Leo De Buysere aan om het standbeeld te ontwerpen. Iedereen die wou, kon een financiële bijdrage leveren aan het standbeeld. Het beeld werd officieel ingehuldigd op 17 april 2016. Het gemeentebestuur doopte het dorpsplein in Sleidinge om tot Wilfried Martensplein.

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020 0 u.