Sportkamp

Elke vakantie zijn er sportkampen in Sportcentrum Hoge Wal Ertvelde en vaak in Sporthal Evergem-Centrum, voor kinderen van de tweede kleuterklas tot het zesde leerjaar. Een overzicht van de sportkampen vind je op de website en in het magazine Jef, die je twee keer per jaar ontvangt. Wees er vlug bij om je plaatsje te reserveren, want sommige kampen zijn snel volzet.

De sportkampen vinden plaats van 9 tot 12 uur, van 13 tot 16 uur of van 9 tot 16 uur.

Af en toe kunnen ook jongeren van het middelbaar deelnemen aan uitdagende dagactiviteiten en sportieve uitstappen.

Sportkampen kan je meestal combineren met de buitenschoolse kinderopvang. De kinderen worden opgehaald en teruggebracht.

Voorwaarden

Bewijsstukken mee te brengen

Bewijsstukken

  • voldoende drinken
  • (sport)schoenen voor binnen en buiten
  • fruit of een koek

Procedure

Schrijf je in via de website of via Evergem Info.

Als een kamp volzet is, kan je inschrijven op de reservelijst. Indien mogelijk, komt er een bijkomend kamp. Je wordt dan op de hoogte gebracht.

Een sportkamp annuleren

Als je:

  • Om een andere reden dan ziekte en langer dan een week op voorhand annuleert, krijg je 4/5e van de deelnameprijs terugbetaald.
  • Om een andere reden dan ziekte en binnen de week op voorhand annuleert, krijg je de helft van de deelnameprijs terugbetaald.
  • Om een andere reden dan ziekte op de dag zelf annuleert, wordt de deelnameprijs niet terugbetaald.
  • Annuleert wegens ziekte, moet je binnen de 2 werkdagen (vanaf de dag van de activiteit tot en met de dag erna) een geldig ziektebriefje indienen. Je krijgt dan het volledige bedrag terugbetaald. Doe je dit niet, wordt de deelnameprijs niet terugbetaald.
  • Indien een activiteit om organisatorische of andere redenen niet kan doorgaan, wordt de deelnameprijs terugbetaald.
  • Alle terugbetalingen gebeuren via overschrijving

Bedrag

Het bedrag is afhankelijk van sportkamp tot sportkamp.

Meer info

Waarom deelnemen aan een sportkamp?

Sportkampen staan garant voor een vakantie boordevol sport, spel en plezier. Je maakt nieuwe vrienden, leert verschillende sporten kennen en verlegt je grenzen. Ervaren en enthousiaste monitoren zorgen voor een goede begeleiding. Je mag een extra trede inkleuren op je sportladder.

Combineren met kinderopvang

Sportkampen kan je meestal combineren met buitenschoolse kinderopvang. De kinderen worden opgehaald en teruggebracht.

Fiscaal attest

Het volgend jaar ontvang je een fiscaal attest van de deelnames aan sportkampen. Het maximaal aftrekbare bedrag is beperkt tot 14 euro per dag en per kind, voor kinderen tot 14 jaar.

Attest ziekenfonds

Ziekenfondsen betalen per kalenderjaar een deel van het inschrijvingsgeld terug. Op deze tegemoetkoming staat een maximum. Vraag dit na bij je ziekenfonds. Sport stuurt het attest voor het ziekenfonds na het sportkamp naar je op.