Sportcentrum Hoge Wal opnieuw open op 15 juni

Het triagecentrum in Sportcentrum Hoge Wal wordt afgebroken. Dat betekent dat we opnieuw binnen kunnen sporten. Enkel sporten zonder effectieve fysieke contacten zijn toegelaten. Het zwembad blijft zeker nog gesloten tot 1 juli. Sporthal Evergem-Centrum blijft nog even gesloten.

Sporthal is geen triagecentrum meer

De coronacijfers gaan in dalende lijn. Dat betekent dat het triagecentrum in Sportcentrum Hoge Wal niet meer nodig is. Voel je je ziek? Denk je dat je symptomen hebt van COVID-19? Contacteer dan je huisarts. Hij of zij zal je dan onderzoeken of doorverwijzen naar het triagecentrum in Eeklo of Gent.

Sportcentrum Hoge Wal opnieuw open

Sporten in het sportcentrum kan opnieuw vanaf maandag 15 juni, maar contactsporten blijven nog even verboden. Trainen mag met maximum 20 personen (inclusief trainer). Ook individuele sporters kunnen met vrienden terug sporten in het sportcentrum. Hier geldt een maximum van 10 personen. Kleedkamers mogen nog niet gebruikt worden. Het sanitair zal wel open zijn.

Wedstrijden mogen ook opnieuw, zonder publiek (gesloten deuren). Vanaf woensdag 1 juli is een zittend publiek toegelaten tot maximum 200 toeschouwers, met naleving van het protocol (vastgelegd door de bevoegde minister en in overleg met de bevoegde sector).

Ook de budgetmeter is opnieuw toegankelijk.

Herstellingen zwembad en nieuwe verlichting

Onze diensten maakten van deze lockdown gebruik om de jaarlijkse herstellingen aan het zwembad te doen en het bad een grote opfrisbeurt te geven. Dit betekent dat het zwembad eind augustus niet zal moeten sluiten. Daarnaast kreeg de cafetaria nieuwe en duurzame ledverlichting.

Buiten sporten in groep

Clubs en verenigingen die buiten willen sporten kunnen dit uiteraard nog steeds doen. Hou hier ook de maatregelen in acht: anderhalve meter afstand houden en sporten in bubbels van 20 personen (inclusief trainer of begeleiding). De meldingsplicht is niet meer van tel.

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2020 13.15 u.