Sportaanbod

Wekelijkse activiteiten

Elke week kan je ongeveer 15 verschillende sporten beoefenen. Zonder verplichting. Je kan op elk moment instappen (uitgezonderd voor de lessen Tai chi en Joggen voor beginners). Er is ook een aanbod voor 50-plussers en revalidanten. Om deel te nemen aan deze activiteiten heb je een Evergem Sport!-kaart nodig. Behalve voor Start2Move.


BEKIJK DE WEKELIJKSE SPORTACTIVITEITEN


Sportkampen en woensdagnamiddagsport

  • Elke vakantie zijn er sportkampen in de twee sporthallen, voor kinderen van de 2e kleuterklas tot het 6e leerjaar. De activiteiten duren telkens een halve dag. Jaarlijks komen zo’n 1.400 kinderen tijdens de vakanties sporten.
  • Op sommige woensdagen is er 'woensdagnamiddagsport', dat zijn gratis sportinitiaties door ervaren clubtrainers voor kinderen van het 1e tot 6e leerjaar, afhankelijk van het aanbod van de club.
  • De sportkampen kan je combineren met de buitenschoolse kinderopvang. De kinderen worden dan opgehaald en teruggebracht.
  • Je krijgt een fiscaal attest bij elk sportkamp. Het maximaal aftrekbare bedrag is beperkt tot 11,20 euro per dag en per kind, voor kinderen tot 12 jaar.
  • Mutualiteiten betalen vaak een deel van het inschrijvingsgeld van een sportkamp terug. Vraag dit na bij je mutualiteit.
  • De Sociale Dienst voorziet in een subsidie voor sportactiviteiten. De doelgroep: voornamelijk gezinnen met kinderen, maar ook volwassenen. Dit om kansarme kinderen zoveel mogelijk kansen te bieden om zich in de maatschappij te integreren en zo aan kansarmoede te ontsnappen.

INSCHRIJVEN VOOR EEN SPORTKAMP OF EEN WOENSDAGMIDDAGSPORT


De Sportveloo

Sporten? Dat kan je overal. Je hoeft niet naar een sporthal om actief te zijn. Sporten kan ook gewoon in je buurt of je wijk. Daarom is er nu de Sportveloo! Met een gepimpte fiets vol sportmateriaal gaan de medewerkers op woensdagnamiddag afwisselend naar de pleintjes in de Grovermansdreef en de Maagdekensstraat.

BEKIJK DE DATA