Opening nieuwe speeltuin Wippelgem

Op zondag 11 juni openen we de coolste speeltuin van Vlaanderen. Die ligt aan de molen van Wippelgem. Enkele jaren geleden won dit project burgerbudget. Mede dankzij een groep enthousiaste vrijwilligers, de gemeente en het Streekfonds Oost-Vlaanderen kon dit mooie project verwezenlijkt worden.

Het is niet zomaar een speeltuin. Je kind kan er naar hartelust spelen op de verschillende toestellen. Zo is er een (baby)schommel, verschillende glijbanen, een wipplank, een klim- en klauterparcours, een veerpaard, een deathride en een fietsparcours over de heuvels en een grote zandbak. De draaimolen wordt deze zomer geplaatst. De (groot)ouders genieten mee op één van de bankjes.

Winnaar burgerbudget 2020 - 2021

Tweejaarlijks mogen Evergemnaren hun projecten indienen, en je kan hier dan op stemmen. Vier winnende projecten kwamen uit de bus. Zij kregen geld van het burgerbudget. Eén van die projecten was 'Speelruimte aan de Molen van Wippelgem'. Via een crowdfunding haalden de initiatiefnemers nog een extra som op. Het Streekfonds Oost-Vlaanderen verdubbelde dit bedrag.

Met dit mooie budget richtten ze speelruimte in aan de voet van de Gerardsmolen. Op die manier wordt de molen een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Handige papa’s en mama’s ontwierpen de speeltuigen zelf en timmerden ze in elkaar.

Na de opening wordt de speeltuin overgedragen aan de gemeente.

Feestelijke opening

Op zondag 11 juni vieren we dat de speeltuin na twee jaar hard werken af is. En het resultaat mag er zijn!

Programma

11 uur: welkomstwoord

11 tot 12.30 uur: receptie aangeboden door gemeente Evergem, met muzikale intermezzo's van Fanfare Willen is Kunnen uit Wippelgem

12.30 tot 18 uur: zomerbar met eten en drankjes, doorlopend gratis animatie 

  • springkasteel
  • bezoek aan de Gerardsmolen
  • 14 tot 15 uur: workshop muziek maken met afval - Trashbeatz
  • 14 tot 16 uur: dansdemo's van Rap en Vrank en Murobics
  • 15 tot 17 uur: glittertattoos - CreaTopia
  • 16 tot 17 uur: kinderdisco

Locatie: Gerardsmolen, Moleneinde 26 (Wippelgem); via de Miawegel 

Gepubliceerd op woensdag 24 mei 2023 0 uur